Parmak Kısalığı

Parmak Kısalığı

Parmak kısalığı kadınlarda daha sık gözlenen bir problemdir. Dünya üzerinde her iki bin kişiden üç veya dördünde görülen bir problemdir. Doğuştan meydana gelebilir. Doğuştan oluşan parmak kısalığı ayak parmaklarının her ikisinde ya da el parmaklarında gözlenebilir. Bu duruma sık sık rastlanmaktadır.

Parmak kısalığı sonradan da rastlanılan bir durum olabilir. Özellikle enfeksiyon görülmesi, travma gözlenmesi, romatoid artrid gibi hastalıklarda bu durum görülebilmektedir.

Parmak kısalığı kişinin tarak kemiklerinde meydana gelen bir deformasyon ya da doğuştan kısalık sonucunda gözlenebilir. Bu durum görsel olarak kötü bir görüntünün oluşturmasının yanında kişinin ayakkabı giymede problem yaşamasına sebep olabilir. Kişi ayağına uygun ayakkabı bulamaz. Çoğu zaman ayak parmakları ayakkabı içerisinde rahatsız olur ve nasır oluşumu görülür. Bu duruma bağlı yürüme problemi de baş gösterebilmektedir.

Parmak Kısalığı Tedavisi

Parmak kısalığında kişi normal hayatında ciddi problemler yaşayabilmektedir. Çoğu zaman ayaklarda nasır oluşumu ve ağrı gözlenir. Kişi görüntünün kötü olmasından dolayı açık ayakkabı giymekten de çoğu zaman kaçınmaktadır.

Parmak kısalığı günümüzde tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Genellikle 1 cm geçmeyen parmak kısalığının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi için cerrahi yöntemler kullanılmaktadır. Hasta ameliyattan sonra kısa bir süre içerisinde iyileşmektedir.

1 santimetreden daha fazla fark olan parmak kısalığında kişi uzun vadeli bir tedavi yöntemi görmektedir. Eksternal fiksatör yöntemi ile parmak yavaş yavaş zaman içerisinde uzatılır.

Parmak kısalığını tedavi etme esnasında yaşanılacak birkaç problem söz konusu olabilir. Bu problemlerin başında parmak boyunun tam olarak hesaplanamaması ve uzatma işleminin gerektiğinden fazla ya da eksik yapılarak işlemin hatalı olmasıdır. Bu gibi durumlara ender olsa da rastlanılmaktadır. Bu sebeple kişiler tedaviyi uygulatacağı yeri çok iyi seçmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ