Gece Lambası Nasıl Temizlenir?

Gece Lambası Nasıl Temizlenir?

Gündelik yaşamda pek çok kişi tarafından kullanılan gece lambası, gerek dekoratiflik gerekse şıklık açısından fazlaca tercih edilmektedir. Gece lambası kullanımında en çok merak edilen konuların başında, gece lambası temizliği gelmektedir. Peki gece lambası nasıl temizlenir?

1)Elektrik ile Bağlantıyı Kesin

Gece lambasının elektronik bir eşya olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden temizlemeden önce mutlaka elektrik ile ilişiği kesilmelidir. Kesmediğiniz takdirde elektrik çarpmaları meydana gelebilir.

2)Parçalara ayırın

Gece lambasını temizlemeden önce eğer ayrılıyorsa, küçük parçalara ayırmanız temizliği kolaylaşacaktır. Önce gece lambasının dış aparatını çıkartın ardından ampulü sökün. Böylece çok daha kolay bir temizlik yapabilirsiniz.

3)Ampulü ve Ampul Yuvasını Silin

Ampulü kuru bir bez ile nazikçe temizleyin. Böylece üzerinde biriken tozlardan arındırmış olursunuz. Ancak üzerine yapışmış tozlar kuru bir bezle çıkmıyorsa hafif nemli bir bez de kullanabilirsiniz. Ampulü temizledikten sonra sıra geldi ampul yuvasına. Burada en çok dikkat etmeniz gereken şart bezin kesinlikte kuru olmasıdır. Aksi takdirde ampulu takarken elektrik çarpabilir. Ampul yuvasını temizlemeniz elektrik akışını daha kesintisiz hale getirecektir.

4)Dış Aparatı Silin

Gece lambasının dış aparatı kuru ya da nemli bir bezle silinebilir. Genelde gece lambalarının dış aparatları hassas olur. Bu yüzden herhangi bir fiziksel gücü kaldıramayabilir. Nazikçe silin. Kesinlikte kimyasal bir madde kullanmayın. Çamaşır suyu gibi kimyasal maddelerin kullanımı gece lambasının hem rengine hem de dokusuna zarar verecektir.

5)Kabloyu Silin

Yine kablo temizliğinde de kuru bir bez kullanılmalıdır. Bu sayede sorunsuz bir temizlik yapılmış olur. Bu talimatları uyguladığınızda daha uzun ömürlü ve sorunsuz kullanacağınız bir gece lambasına sahip olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ