Sarma Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Sarma Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Zeytinyağlı yaprak sarması yaparken çok tuzlu olursa nasıl kurtarabilirsiniz, tuzu nasıl azaltabilirsiniz sorularının çözümlerini bulmak böyle bir durumla karşılaşıldığında kurtarıcı olabilir. Salamura yaprakları tek tek ayırdınız. Zeytinyağlı yaprak sarması için hazırlayıp iç ile sardınız. Pişirme ve servis işlemi de bittikten sonra tadında bir farklılık olduğunu fark ettiniz. Yaprak sarma fazla tuzlu olmuşsa bu hem iç harcından dolayı hem de salamura yaprakların tuz oranından dolayı olabilir. Bu durumu yaprak sarmasını hazırladıktan sonra düzeltebilir miyiz, nasıl yaparız?

Sarmayı Hazırlarken Tuzlu Olduğunu Fark Etmek

Zeytinyağlı yaprak sarmanın çok tuzlu olduğunu düşünüyorsanız ihtiyacınız olan tek şey patatestir. Patatesleri dilimleyerek sarma tenceresine eklemek oldukça yararlı bir çözüm olarak fazla tuzu çekecektir.

Eğer sarmayı hazırlarken ama henüz pişirmemişken tuzlu olduğunuz fark ederseniz alt orta ve üst kısımlarına dilimlediğiniz patatesleri yerleştirebilirsiniz. Sarmaların arasına yerleştireceğiniz patatesler ile sarmalar pişerken gereğinden fazla tuzlu olmayacak, patates bu fazla tuzu çekecektir. Böylelikle siz de sarmaların tuzlu olduğunda bunu düzeltmiş olacaksınız.

Sarmayı Pişirdikten Sonra Tuzlu Olduğunu Fark Etmek

Sarmayı pişirdikten sonra tuzlu olduğunu fark ederseniz hazırladığınız zeytinyağlı yaprak sarması yemeğinin tuzunu tekrar ayarlama şansınız olmayacaktır. Bunu düzeltebilmek için sarmayı servis ederken farklı çözümler deneyebilirsiniz. Örneğin sarmayı yanında yapacağınız salçalı veya domatesli tuzsuz bir sos ile servis ettiğinizde tuz dengesi sağlanacaktır. Aynı zamanda zeytinyağlı yaprak sarmasının yanına yoğurt da yakışır. Bol yoğurt ile servis edeceğiniz sarmalar tuzlu olmuş olsa bile yoğurt bu dengeyi düzelterek lezzetinin iyi olmasını sağlayacaktır.

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifinde hazırlanan iç harca koyacağınız tuzu ayarlamadan önce salamura yaprakların tuzuna bakmakta fayda vardır. Salamuraların tuzunun fazla olması durumunda bunu düzeltmek için yine bu yöntemlere başvurarak tadı dengeleyebilirsiniz. Salamura yapraklar çok tuzlu ise iç harcını az tuzlu yapmakta fayda vardır.

Eğer yaptığınız sarmaların çok tuzlu olmasından yakınıyorsanız, pişerken üzerine limon dilimleri koyup biraz daha fazla su ekleyebilirsiniz. Pişerken su ekleyerek tuzunu dengelemek istiyorsanız, buharlaşarak suyun gitmesine de izin vermeniz gerekir. Yoksa sarmalar sulu yemek kıvamında pişecek, suyun buharlaşmasını beklerken hamurlaşacaklardır. Yine sarmayı pişirirken sürede dengeyi sağlamak yaprak sarmaların çok yumuşak veya çok katı olmaması için önemli bir unsurdur.

Zeytinyağlı yaprak sarma salamura yaprağıyla olsun iç harcıyla olsun tuzlu olduğunda, pişerken veya piştikten sonra bunu düzeltmenin bir yolu vardır. Hiç müdahale edemiyorsanız, sos ile tuzun tat dengesini ayarlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ