İşkembe Nasıl Saklanır?

İşkembe Nasıl Saklanır?

Sakatattan yapılan yemekler damaklarda oldukça önemli bir yer etmiştir. Özellikle kokoreç, kelle paça, ciğer ve işkembe akıllara ilk gelen sakatatlardır. Sakatat yemekleri, en lüksünden en mütevazısına tüm sofralarda oldukça hoş karşılanan ve severek tüketilen yemeklerdir. Bu kadar sevilerek tüketilen sakatat besinleri dikkatsiz tüketildiklerinde oldukça büyük tehlikelere yol açabilmektedirler. Bu tehlikelerin sebepleri ise başlıca temizlik ve tazelik olarak gösterilebilirler. Sakatatlar içerisinde özellikle işkembe, saklama konusunda temizliğini ve tazeliğini koruyacak şekilde özenle saklanmalıdır. Çünkü işkembe yapısı itibari ile çabuk bozulabilir ve de kirlenebilir.

1-Derin Dondurucuda Muhafaza Etmek

İşkembenizi saklarken derin dondurucuda muhafaza etmeniz size çok uzun süreli bir koruma sağlayacaktır. İlk olarak işkembenizi bol miktarda su ile güzelce yıkayın. Bu işlemin ardından işkembenizi önce sıcak sonra da soğuk sudan geçirin. Soğuk sudan geçirdikten sonra işkembenizi içi su dolu bir tencerenin içine koyarak haşlamaya başlayın.

Haşlama süreci boyunca işkembenizi ters düz etmek suretiyle arada bir çevirin. İşkembe dişlerinin ucu soyulmaya başladığında, haşlanmış olduğundan emin olduğunuzda, işkembenizi ocaktan alabilirsiniz. Daha sonra işkembenizi bir bıçak yardımıyla kazıyarak soğuk su yardımıyla bir kez daha yıkayınız. Yıkama işleminin sonunda işkembenizi doğrayıp içiniz rahat bir şekilde derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz.

2-Kireç Kaymağı ile Temizlemek

İşkembenizi saklamadan önce kireç kaymağı ile temizleyerek saklamak oldukça hijyenik ve etkili bir yöntemdir. İlk olarak yıkamakta olduğunuz işkembenin yıkama işlemini tamamlayın. Ardından yıkadığınız işkembenizin üzerine bir bardak kireç kaymağını yayarak dökün.

Bu yayma işlemini bitirdikten sonra işkembenizi herhangi bir poşet veya naylona sararak 20 dakika bekleyin. Bu bekleme süresinin ardından işkembenizi kolaylıkla kazıyın. Kazıma işleminin ardından işkembeyi bir kez daha yıkayıp tekrar haşlama işlemini gerçekleştirin. Bu işlemlerin ardından eğer işkembenizi 2 gün içerisinde tüketmeyecekseniz, derin dondurucuda eğer 2 gün içerisinde tüketecekseniz de buzdolabında hava almayacak bir şekilde muhafaza edin.

3-Saklama Kabı Yardımı

İşkembenizi saklarken saklama kabı kullanmanız oldukça pratik bir yöntem olacaktır. Fakat bu yöntem sadece işkembenizi kısa sürede tüketecekseniz kullanmanız gereken bir yöntemdir. İlk olarak işkembenizi sudan geçirin ve pişirmeden saklama kabına koyun. Daha sonra ağzı sıkı ve hava alıp-vermeyecek bir şekilde buzdolabına yerleştirin. İki gün içerisinde tükettiğiniz sürece gönül rahatlığıyla çıkarıp tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ