Kararan Silikonlar Nasıl Temizlenir?

Kararan Silikonlar Nasıl Temizlenir?

Evlerde, ofislerde ve birçok kullanım alanında oldukça sık kullanılan ve işlevsel olan silikonlar dikkat çekmektedir. Silikonlar birçok yapıştırma işleminin yanı sıra su geçirmeme işlevine de sahip oldukları için mutfaklarda ve banyolarda da oldukça sık kullanılır.

Silikonlar yaşam alanlarının bu kadar içinde olmaları nedeniyle kirlenmeye kararmaya da oldukça müsaittirler. Sık kullanılan ve temizlikleri çok önemli olan banyo ve mutfaklarda kararan silikonlar hem göz zevki açısından hem de hijyenik anlamda ciddi sorunlara yol açabilirler. Kararan silikonları temizlemek meşakkatli ve zorlu bir süreç olsa da yararlanılabilecek pratik ve etkili yöntemlerle hem bu meşakkatli süreç hem de zorluk ortadan kalkabilir.

1-)Silikonu Sökmek

Hijyenik nedenlerden ötürü ve yapımı, erişimi kolay bir malzeme olduğu için silikonları sökmek ve yerine yenilerini yapmak oldukça kolay ve kesin bir yöntem olarak gösterilebilir. İlk olarak bir mala veya falçata yardımıyla silikonu sökmeye başlayın.

Eğer silikon elle çıkarabilir durumdaysa elle de sökülebilir. Silikon söküldükten sonra silikonun söküldüğü bölgeyi iyice temizleyin. Temizlik işlemi bittikten sonra temizlik yapılan bölgeyi nemli bırakmamaya özen gösterin. Temizlik işlemenden sonra silikon tabancası yardımıyla silikon yapılan bölgeye yeniden silikon çekin veya soğuk silikon kullanarakta bölgeyi tekrar silikonlayın.

2-)Amonyaklı Krem

Kararan silikonları temizlerken amonyaklı krem kullanmak oldukça etkili ve pratik bir yöntemdir. Öncelikle gerekli olan malzemeler; amonyaklı krem, bulaşık süngeri veya bulaşık teli, iki adet temiz bez ve bir miktar su. Malzemeler temin edildikten sonra kararan silikonun üzerini temiz bir bez ile iyice silin.

Daha sonra amonyaklı kremi bulaşık süngeri yardımıyla kararan silikonun üzerine uygulayın. Amonyaklı kremi uygularken bulaşık süngeriyle kararan silikonları iyice ovun. Eğer bulaşık süngeri yetersiz geliyorsa, bulaşık telinden yardım alın. Bu işlem tamamlandıktan sonra temiz bir bez ile silikonu iyice silin. Temizlediğiniz silikonu nemli bırakmamaya özen gösterin.

3-)Çamaşır Suyu

Kararan silikonları temizlerken çamaşır suyundan yardım almak oldukça yararlı ve kolay bir yöntemdir. İlk olarak kararan silikona temiz bir bez yardımıyla çamaşır suyunu uygulayın. Çamaşır suyunu kararan silikonlara uygularken bez ile kararan silikonları iyice çitileyin. Çamaşır suyunu kararan silikona uyguladıktan sonra nemli bir bez ile bir kez daha silin ve silme işleminin ardından silikonu kuru bıraktığınızdan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ