Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Tam elinize kahvenizi almış, kendinizi rahatlamış hissederken ne kadar dikkatli olsanız da kahveyi birden bire dökülebilirsiniz. Halıya, kilime veya koltuğa doğru dökülen kahve lekeye neden olduğundan durduk yerde başınıza iş açmış olabilirsiniz. Halıdan ziyade, henüz yeni içmeye başladığınız sıcak kahve eliniz, cildinizde yanıklara sebebiyet verebileceğinden dikkatli olmakta fayda vardır.

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Tertemiz halınıza dökülen kahve lekesini çıkarmak biraz zor olsa da, bir takım yöntemler sayesinde mümkündür. İşe öncelikle elinize kağıt havlu veya sarı bez almakla başlayın. Ve halının üzerindeki tüm sıvıyı emerek, aldırmaya çalışın.

1)Bezle Halıyı Emdirin

Bezle Halıyı Emdirin

Temiz olduğundan emin olduğunuz sarı bez veya kağıt havlu yardımıyla, halı üstündeki fazla sıvıyı(kahveyi) emdirin. Halıda fazlalık sıvı kalmadığından emin olana dek, bu işlemi yapın.

2)Lekeye Karbonat Dökün

karbonat-dökün

Kahve lekesini çıkarma konusunda en etkili yöntemlerden biri karbonattır. Halının iyice emildiğinden eminsek, lekenin üzerine bir miktar karbonatı dökebilirsiniz. Ardından sabunlu veya deterjanlı bulaşık süngeri kullanarak, karbonat döktüğünüz alanı silmeye başlayın. Silerken kahve lekesinin giderek azaldığını farkedeceksiniz.

3)Sabunlu Bez veya Sünger İle Temizleyin

sarı-bezle-silin

Karbonatı lekeye doğru döktükten sonra her ne kadar sabunlu sünger ile silmiş olsanız da, halıyı lekeden tamamen arındırmak için sabunlu bezle tekrar lekenin üstünden geçmekte fayda vardır. Bir kaç kez daha lekeli alanı sildikten sonra artık halıyı gönül rahatlığıyla kurumaya bırakabilirsiniz.

Kurumuş Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Karbonat ile kahve lekesi temizleme her ne kadar etkili bir yöntem olsa da, kurumuş kahve lekesi söz konusuysa işiniz zorlaşabilir. Halıya, koltuğa veya kıyafetinize dökülen kahveyi kimi zaman geç farkedebilirsiniz. Geç fark ettiğiniz anda ise kahve lekesinin kuru bir hal aldığını görürsünüz. Kurumuş kahve lekesinde karbonat işe yaramazsa, eczanelerden kolayca temin edebileceğiniz gliserin derdinize çare olabilir. Gliserini kahve lekesinin üstüne doğru iyice döktükten sonra, bez yardımıyla ovalayarak kurumuş kahve lekesi probleminden kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ