Ispanak Buzlukta Nasıl Saklanır?

Ispanak Buzlukta Nasıl Saklanır?

Ispanak, zengin demir içeriğinden dolayı özellikle çocuklar tarafından sık sık tüketilmesi gereken bir sebzedir. Genellikle kış aylarında çıkıyor olması diğer mevsimlerde tüketilen ıspanak miktarını maalesef ki etkilemektedir. Her mevsim ıspanak yiyebilmek için yapılacak en güzel şey ıspanağı mevsiminde almak ve buzlukta saklamaktır.

Ispanağı buzlukta saklamak için birkaç önemli noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Aşağıda anlatılan detaylara dikkat ederseniz istediğiniz mevsimde ıspanak tüketebilirsiniz.

1-)Ispanakları Ayıklayın

Dondurucuya kesinlikle temizlenmemiş sebze koymayın. Ispanakları temizleyerek buzluğa koymanız hem çok daha uzun saklamanızı sağlar hem de yerden tasarruf etmenizi saklamaktadır.
Ispanakların kök kısımlarını ve sararmış yapraklarını güzelce ayıklayın.

2-)Bol Su ile Yıkayın

Ispanaklar çok topraklı olduklarından yıkama aşaması çok önemlidir. Yıkama işlemini bol su ile yapınız ve birkaç sefer su içerisinde dinlendirerek toprakların dibe çökmesini sağlayınız.

Ispanakları yıkarken topraktan daha kolay kurtulması için ve var olan mikroorganizmaların ölmesi için sirkeli su içerisinde bekletip ardından bol su ile yıkamayı tavsiye ederiz.

3-)Kurumasını Sağlayın

Ispanakları bol su ile yıkadıktan sonra bir süre sularının süzülmesini sağlayın. Burada zamandan tasarruf etmek isteyen kişiler için ıspanakların suyunu almayı sağlayan bir mutfak aparatı bulunmaktadır. Bu aparat daha çok salata malzemeleri için kullanılsa da ıspanak için de kullanabilirsiniz.

4-)Buzdolabı Poşetlerine Koyun

Bu aşamada ıspanakları ister bütün hali ile istediğiniz miktarlarda ayırarak buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz isterseniz de ıspanakları doğrayarak buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış durumda.

5-)Alternatif Yöntem

Bu yöntemde ıspanakları yıkama aşamasına kadar diğer yöntemle aynıdır. Sadece ıspanakları yıkadıktan sonra istediğimiz boyutta doğruyoruz ve ister hafif ateşteki tavada kavurarak istersek de kaynayan suyun içerisine atıp hafif pişirerek ıspanakları öldürüyoruz.

Bu işlemden sonra ıspanakları buzdolabı poşetlerine koyup güzelce saklıyoruz. Bu şekilde ıspanaklar çok daha az yer kaplamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ