Hasır Eşyalar Nasıl Temizlenir?

Hasır Eşyalar Nasıl Temizlenir?

Hasır, ev dekorasyonunda son yıllarda çok popüler bir hale gelmiş  ve evin çeşitli kısımlarında farklı kombinasyonlar ile kullanılmaktadır. Evde kullanılan hasır eşyalar sade ve şık bir atmosfer yaratmaktadır. Hasır eşyaların hoş görünüş ve kullanım rahatlığının yanında ne yazık ki bazı olumsuzlukları bulunmaktadır. Bunların başında temizlenmesi yer almaktadır.

Hasır eşyaların temizlenmesinde uygulanacak yanlış yöntem ve işlemler eşyanın ömrünü azaltabilir. Bu sebeple hasır eşyaların temizlenmesinde çok dikkatli olunmalıdır.

Aşağıda hasır eşyaların temizlenmesinde uygulanabilecek alternatif yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak hasır eşyalarınızı gönül rahatlığıyla temizleyebilirsiniz.

1-)Direkt Olarak Su Kullanmayın

Hasır eşyaların temizlenmesinde yapılan hataların en büyüklerinden bir tanesi, su ile direkt olarak temizlemektir. Hasır eşyaları temizlerken su ile direkt olarak temas ettirmeyin.

Temizlik işlemini genel olarak ıslak bezler ile yapmanız hasır eşyanızın zarar görmesini engeller ve kullanım ömrünü arttırır.

2-)Doğal Sabun Kullanın

Hasır temizlemesi esnasında kimyasal maddelerden olabildiğince uzak durunuz. Hasır kullanılan kimyasal maddelerden kolayca etkilenebilir ve sonuç olarak hasırda sararma ve bozulmalar gözlenebilir. Bu yanlışlıklara engel olmak için tercihiniz her zaman doğal sabundan yana olsun.

Doğal sabun ile temizleme işlemi yapmak için bir ıslak bez kullanın ve bu bez ile hasır eşyanın her tarafını silebilirsiniz.

3-)Kurumasını Bekleyin

Hasır eşyaların temizliğinde atlanılan ancak çok önemli olan noktalardan bir tanesi kurutmadır. Hasır eşyalar silindikten sonra mutlaka kuruması için bir kenara bırakılmalıdır. Bu işlem hasır eşyanın direkt olarak güneş ile temas ettiği bir şekilde olmamalıdır. Hasır eşya tam olarak kuruduktan sonra kullanıma hazır bir hale gelmektedir.

NOT: Hasır eşyalarınıza renkli madde içeren kimyasallar ile muamele yapmaktan kaçınınız. Aksi halde bu renkler hasıra geçiş yapabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ