Kaşar Peynir Nasıl Saklanır?

Kaşar Peynir Nasıl Saklanır?

Kaşar peyniri kolay eriyebilen bir peynir olması ve aşırı tuzlu olmamasından dolayı özellikle fırın yemeklerinde sıkça rendelenerek kullanılan bir peynirdir.

Fırın yemeklerinin dışında sabah kahvaltılarında ve özellikle tostlarda kaşar peyniri bazı kişiler için hemen hemen vazgeçilmez bir peynirdir. Son yıllarda kaşar peynirine gelen zamların azaltılması ve pazar alanının genişletilmesi ile kaşar peyniri fiyatları belirli oranda düşmüştür. Bu da kaşar peynirinin mutfaklarda daha çok yer almasına sebep olmaktadır.

Birçok peynirde olduğu gibi kaşar peyniri de küflenmeden tüketilmelidir. Hatta bazı koşullarda bu durum markadan markaya göre bile değişiklik göstermekte kaşar peyniri kolayca küflenebilmektedir. Saklanma koşullarında dikkat edilecek birkaç püf nokta ile kaşar peynirinin kolayca bozulmasının önüne geçebilirsiniz.

1-)Mutlaka Buzdolabında Saklayın

Kaşar peyniri ve diğer peynirlerin birçoğu serin ortamda saklanmalıdır. Bu sayede mikroorganizmaların peynir üzerinde üremesi ve kolayca bozulmasının önüne geçilmiş olunur.

Buzdolabında saklanan peyniri kesinlikle dondurucu kısmına koymayınız. Dondurucuya konulan peynirin yapısı ve tadı bozulur.

2-)Açıkta Bırakmayın

Buzdolabına dahi konulsa peynirin hava ile teması devam ettiği için bir süre sonra küf oluşumu gözlenebilmektedir. Bu sebeple küflenme olayının olabildiğince ertelenebilmesi için yapılacak ikinci adım peynirin saklanma şeklidir.

Fazla peynir muhakkak bir bez ya da jelatin ile sarılmalı ve bu şekilde saklanmalıdır. Yemek için doğranan kaşar peynirleri tüketilene kadar muhakkak ağzı kapalı kaplarda saklanmalıdır. Bu saklama şekli aynı zamanda peynirin suyunu kaybederek kurumasını da önlemektedir.

3-)Fazla Peynir Almayın

Tüketimin uzun sürmesi peynirin saklanma süresini uzatacağı için bozulmasının da gerçekleşmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple yenilebilecek ve kısa süre içerisinde tüketilebilecek peynirden fazlasının alınması yanlıştır. Her zaman azar azar alınması daha taze ürünlerin tüketilmesi için gerekli bir adımdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ