Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Yoğurtlu makarna kolaylıkla uygulayacağınız bir tariftir. Yanına yine yapabileceğiniz yemekler de basit ve kolay hazırlanabilir olmalıdır. Tabii farklı yemekler denemek isterseniz ve vaktiniz varsa da istediğiniz her şeyi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Yoğurtlu makarnanın yanına uygulanabilecek bir sürü tarif vardır. Bu tariflerden bazılarını sizin için hazırladık. Aşağıdaki yazımızı okuyarak tarifleri uygulayabilirsiniz.

1-)Mercimek Çorbası – Bezelye

Yoğurtlu makarnanın öncesinde çorba olarak tercih edebileceğiniz yemeklerden biri mercimek çorbasıdır. Hem kolay bir şekilde hazırlanabilir hem de gayet uyumlu olacaktır. Yine bezelye de mercimek çorbası ve makarna ikilemine uyacak bir yemektir.

2-)Sebze Çorbası – Patates Yemeği

Sebze çorbası hemen hemen her menüye kolaylıkla uyum sağlayabilecek bir çorbadır. Bunun yanında patates yemeği de yine aynı şekilde uyumludur. Bu patates yemeğini köfteli ya da tavuklu da yapabilirsiniz.

3-)Tavuk But – Ezogelin Çorbası

Tavuk but, pilav makarna gibi doyurucu yemeklerin yanına gidebilecek bir yemek türüdür. Yaratıcılığına bağlı olarak tavuğa ayrıca yoğutlu sos da hazırlayarak hem makarnayı hem de butu bu şekilde tüketebilirsiniz. Bunların öncesinde ise ezogelin çorbası tüketmek ise enfes bir uyum yakalamanıza sebep olacaktır.

4-)Domates Çorbası – Et Sote

Domates çorbası yine hemen tüketmek için düşündüğünüzde, kolay hazırlanabilir bir çorbadır. Bunun yanında et sote de aslında kolay bir şekilde hazırlanabilir bir diğer yemektir. Zaten et sote yoğurt ile de uyumlu bir yemek olduğundan dolayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Yoğurtlu Makarnanın Bozulduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?

Yoğurtlu makarna ya da sadece makarnanın bozulma belirtileri çabuk kendini belli ettiği için kolaylıkla anlamanıza yardımcı olacaktır. Öncelikle makarnanın bozulup bozulmadığını henüz makarna tenceresine ulaşmadan anlayabilirsiniz. Nasıl mı? Kendinize makarnayı doğru bir şekilde muhafaza edip etmediğinizi sorarak. Eğer makarnayı buzdolabında saklamamışsanız ve 1 gün boyunca oda sıcaklığında kalmışsa tüketmeden önce bir kez daha düşünmenizi öneririz. Şöyle ki tam manasıyla bozulmuş olmasa da, bayatlama aşamasına geçtiğin kolaylıkla söyleyebiliriz.

Makarnanız uzun bir süre oda sıcaklığında veya buzdolabında beklemişse yine tüketmeniz doğru olmayacaktır. Şöyle ki, makarna ilk başta koku ya da görüntü olarak kendini belli etmese de, tadında değişimler başlamaktadır. Eğer uzun süre saklamamışsanız, makarnayı tüketmeden önce daima koklayın. Makarnanız bayatlamış ise bunu kokusundan kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer kokuda bir problem fark etmediyseniz makarnanızı ısıtın ve bir parça tadına bakın. Tadında da bir problem yok ise tabii ki rahatlıkla tüketebilirsiniz 🙂

Makarna uzun süre buzdolabında ya da oda sıcaklığında beklediğinde bozulmaya başlayabileceğini söylemiştik. En nihayetinde bir gıda ve tüketilmesi gereken bir zaman var. Bu bozulma bazen bariz bir şekilde kendini belli edebilir. Yani küflenerek. Küflenme genellikle her yemekte olduğu gibi üst kısımdan değil, aşağıdan başlar. Yani bazen görmeniz zor olabilir fakat iyi bir şekilde inceleyerek küflenip küflenmediğini görebilirsiniz. Küflenme durumunda ise asla tüketmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ