Kürek Kemiği Ağrısı

Kürek Kemiği Ağrısı

Kürek kemiği ağrısının birden fazla sebebi olabilir. Genellikle kola, omza hatta göğüs kafesine etki ederek buralarda da ağrı oluşumuna sebep olur. Kürek kemiği ağrısının sebepleri basit korkulmayacak sebepler olabileceği gibi ciddi hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir.

Kürek kemiği ağrısı;

    • Genellikle bilgisayar başında sürekli aynı pozisyonda oturan kişilerde gözlenmektedir. Özellikle kişinin uzun süre hareket etmeden aynı pozisyonda oturması ve bu durumun uzun süredir devam etmesi kürek kemiği ağrısı oluşumuna sebep olabilmektedir.
    • Voleybol oyuncuları, balerinler ya da benzeri meslekleri yapan kişilerde kolların sürekli havada tutulması meslek hastalığı olarak kürek kemiğinde ağrı oluşumu gözlenmektedir.
    • Uyku sırasında yanlış uyuma pozisyonunda uyumak kürek kemiğinde ağrı oluşumuna sebep olabilir.
    • Bazı kişilerde doğuştan toraks çıkışında fazladan kaburga bulunmaktadır. Bu durum kişinin kürek kemiklerine baskı yapabilir ve kürek kemiğinde ağrı oluşumuna sebep olabilir.
    • Travma sonrasında kürek kemiklerinde zedelenme olması, kırık olması ya da göğüs kafesinde meydana gelen bir zedelenme ağrının kaynağı olabilir.
    • Zona hastalığı olarak bilinen sinir uçlarında meydana gelen sinir ucu iltihaplanması hastalığı genellikle ilk olarak kürek kemiği üzerinde kızarıklık şeklinde meydana gelir. Bu rahatsızlık da hastalık esnasında ve hastalıktan sonrada kürek kemiğinde ağrı oluşumuna sebep olmaktadır.

Kürek Kemiği Ağrıları Nasıl Geçer?

Kürek kemiğinde meydana gelen ağrılar çoğunlukla oturuş bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Bu tarz ağrılarda kişinin oturuş pozisyonunu düzeltmesi, sürekli oturmak yerine arada egzersiz yapılması gerekmektedir.

İleri durumdaki kürek kemiğindeki ağrılarda fizik doktoruna gidilmesinde fayda vardır. Genellikle alınan sonuçlara göre uygun bir şekilde düzenlenen fizik tedavi programı uygulanmaktadır.

Kürek kemiğinde direk olarak meydana gelmeyen ancak diğer rahatsızlıklardan dolayı kürek kemiğinde meydana gelen ağrıların çözümlenebilmesi için öncelikli olarak kaynağın bulunması ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ