Anal Fistül Ameliyatı Sonrası

Anal Fistül Ameliyatı Sonrası

Anal fistül kabaca tanımı ile anal bölgenin birkaç santim yukarısında anüs ile cilt arasında kanal oluşumudur. Anal fistül genellikle anal apsenin devamı şeklinde kendini göstermektedir. Bu bölgede ağrı, şişlik ve kızarıklık meydana gelmektedir.

Anal fistül rahatsızlığı iltihabi bir durumdur ve sık sık pis kokulu akıntı oluşumu hastalarda gözlenmektedir. Anal fistül rahatsızlığı genellikle;

  • Anal travma geçiren kişilerde
  • Anal cerrahi operasyon geçiren kişilerde
  • Anal apsesi olan kişilerde meydana gelmektedir.

Anal fistül ameliyatı birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Hatta bazı hastalar sırf ameliyat olmamak için hastalıklarıyla yüzleşmekten uzun yıllar kaçarlar.

Anal fistül ameliyatı narkoz altında gerçekleştirilen bir cerrahi müdahaledir. Kişi hiçbir şekilde ameliyat esnasında acı ve ağrı duymaz. Anal fistül ameliyatı sonrası çok fazla acı ve ağrı çekileceği düşünülür. Ancak bu durumun tam tersine kişi, iltihaplı bölgenin boşaltılmasından dolayı daha rahat hareket eder.

Anal fistül ameliyatları sonrasında kişinin bir süre normal pozisyonda oturmaması dikişlerin atmaması için gerekli olabilir. Ancak bu durum çok uzun süreli değildir. Çoğu kişi anal fistül ameliyatından sonraki birkaç gün içerisinde ayaklanırlar, gündelik işlerine dönerler.

Anal Fistül Ameliyatı Sonrası Bakım

Anal fistül ameliyatı yaklaşık yarım saat süren bir cerrahi operasyondur. Ameliyat sonrasındaki bakım, yaranın iyileşmesi için büyük önem taşımaktadır.

Anal fistül ameliyatı sonrası kişinin yara bölgesine belli bir süre su ile temas ettirmemesi gerekmektedir. Dikişli bölgenin iltihap kapmaması için bu önemlidir. Özellikle yaz aylarında bu ameliyatı olan kişilerin dikişleri alınana kadar hatta dikişleri alındıktan sonra dahi doktor izin verene kadar deniz ve havuzdan uzak durması gerekmektedir.

Anal fistül ameliyatı sonrasında dikişli bölgenin düzenli bir şekilde pansuman yapılması,  pansumanın steril bir ortamda yapılması ayrıca dikkat edilmesi gereken husustur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ