Pantolonun Rengi Soldu Ne Yapmalıyım?

Pantolonun Rengi Soldu Ne Yapmalıyım?

Kıyafetler yaşantıların olmazsa olmaz eşyalarından biridir. Belli başlı kıyafetler ise özellikle günlük yaşantılarda çok sık kullanılmaktadır. Gerek iş hayatında gerek öğrencilikte en çok kullanılan kıyafet ise pantolonlardır. Pantolonlar çeşitlilik anlamında en zengin olan kıyafetler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle de tüm ortamlarda kullanım alanı bulunmaktadır. Her tarza hitap edebilen pantolonların sıklıkla koyu renkleri tercih edilmektedir. Ancak koyu renk pantolon tercih etmenin bazı dezavantajları bulunmaktadır. Bu dezavantajların en başında gelen durum ise pantolonların renginin solmasıdır.

Pantolonların renginin solmasında farklı etkenler yer almaktadır. Bunlar güneşten dolayı, kullanılan deterjanlardan dolayı ya da farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Her ne sebepten olursa olsun rengi solan pantolonlar için yapılabilecek birkaç işlem bulunmaktadır.

Pantolonun Rengi Neden Soldu?

1-)Toz Kumaş Boyası Temini

Rengi solan pantolonların kumaş türü ne olursa olsun öncelikli olarak toz kumaş boyası temin etmeniz gerekir. Toz kumaş boyasını alırken ise rengi solan pantolonunuzun kumaş türü oldukça önemlidir. Çünkü toz boyalar kumaş türlerine göre çeşitlilik gösterebiliyor. Bu nedenle uygun özelliklerdeki bir boya almamanız durumunda rengi solmuş olan pantolonunuz boyayı etkili bir şekilde çekemez. Bu nedenle pantolonun kumaşına uygun türde bir boya almaya özen gösterin.

Toz kumaş boyaları paketleri toplu olarak almadığınız takdirde tek parça ürün için yeterli olacak şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle her paket ile bir pantolon boyamaya özen gösterirseniz çok daha etkili sonuçlar elde edersiniz.

2-)Çamaşır Makinesinde Yıkama

Toz kumaş deterjanını temin ettikten sonra yapılması gereken işlem oldukça kolaydır. Bunun için öncelikle rengi solmuş olan pantolonunuzu çamaşır makinesinin içine koyarak makinenin kapağını kapatın.

Daha sonra temin etmiş olduğunuz toz kumaş boyasını çamaşır makinenizin deterjan gözüne boşaltın ve üzerine her pantolon için 100 gram olmak üzere tuz ekleyin. Bu şekilde makineyi hazırladıktan sonra pantolonunuzun kumaş cinsine zarar vermeyecek en yüksek sıcaklıkta makineyi çalıştırın.

3-)Çamaşır Makinesinin Temizlenmesi

Boyama işlemi çamaşır makinesinin içinde de boya atıklarının kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle boyama işlemi yapıldıktan sonra mutlaka çamaşır makinesi de temizlenmelidir. Bunun için makinenin deterjan gözüne çamaşır suyu koyarak çamaşır makinesini tekrar çalıştırın. Bu şekilde çamaşır suyu tüm boya kalıntılarını temizleyecektir. Böylece makinenizde tertemiz olacaktır.

NOT: Rengi solan pantolonunuzun rengi her ne olursa olsun aynı ya da yakın tonlarda bir renge boyamanız çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ