Çamaşır Makinesi Sirke İle Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinesi Sirke İle Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesinin evlerdeki önemi hayli fazladır. Günümüzde uygun fiyatlı ya da çok daha yüksek ücretli çamaşır makineleri satışa sunulmaktadır. Uzun yıllar aynı performans ve kalite ile kullanılması için satın alınan çamaşır makinesinin bakımı ve temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Bu işlemler için özel ürünler satın alınabilir ancak aynı zamanda doğal yöntemlerden biri olan sirke de temizlik işlemleri esnasında rahatlıkla kullanılabilir. Sirke kullanımı aynı zamanda kimyasalların önce yıkanan giysilere, ardından da tenimize geçmesini de önleyecektir.

Çamaşır Makinesi Kirlenir mi?

Çamaşır makinesi sık kullanım sonucunda, kendi kendini kirletme potansiyeline sahiptir. Çamaşırlar yıkandıktan sonra makinenin iç parçaları nemli kalır, makine bu parçaları ayrıca kurutmaz. Bu durum sonucunda da bu parçalar üzerinde bakteri üremesine zemin hazırlanmış olur. Aynı şekilde zararlı organizmalar için de uygun koşullar sağlanır ya da küf oluşumu gözlemlenebilir.

Bunlara ek olarak, musluk suyunda yoğun ve yüksek olan kireç oranı, makine parçalarında zamanla kireçlenmeye neden olur. Bunun sonucunda da her yıkama sonrasında kireç miktarında artış görülür. Bunun engellenmesi için kireç önleyici ürünlerin kullanılması gerekir ancak bu ürünler yalnız başına temizlik için yeterli olmayacaktır.

Çamaşır Makinesinde Temizlik

  • Makine temizliğine, dış cepheden başlanmalıdır. Nemli bir bezle silmek, dış kısım temizliği için yeterli olacaktır. Dış kısmın çizilmemesi önemlidir çünkü çizikler zamanla paslanmaya neden olabilir. Çiziklerin oluşmaması için de tel ya da sert silme malzemeleri yerine nemli bezlerin kullanımı uygun olacaktır.
  • Makinenin deterjan bölmesinin de düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Deterjan birikintileri, bu bölmeden deterjan aktarımının düzenli olmasına engel olabilir. Bu nedenle bu bölme, ayda bir defa temizlenmelidir. Deterjan bölmesi yerinden çıkartılabilir. Ilık ya da sıcak su altında bir süre bekletildiğinde, deterjan kalıntıları eriyecek ve deterjan haznesi eski haline dönecektir.
  • Çamaşır makinesinde belki de en önemli bölüm olan körük lastiğinin temizliği ve kuruluğu son derece dikkat ister. Düzenli ve düzgün bir temizleme söz konusu olmadığında lastik zaman içinde yırtılabilir ve çamaşırlar bu yırtıktan makinenin içine kaçarak arızalara neden olabilir. Çamaşır yıkandıktan sonra (her defasında) körük lastiği kuru bir bezle silinerek kurulanmalıdır. Eğer lastikte küflenme mevcut ise çamaşır suyu ile de silinebilir.
  • Makinenin iç demirinin görünmeyen kısmında kireç oluşumu, makine performansını olumsuz yönde etkileyecektir. Kireç önleyici ürünlerin kullanılması bu süreci uzatsa da, bazen birikmiş durumdaki kireçlerin de bölgeden temizlenmesi gerekir. Bu aşamada sirke ile temizlik devreye girer. Sirke ve limon tuzu makinenin deterjan gözüne konur, makine en yüksek sıcaklığa ayarlanır. Ardından içine kıyafet konmadan boş şekilde çalıştırılır. Bu yöntem aynı zamanda nemli kalan makine içinde zamanla oluşan kötü kokuların da temizlenmesinde yararlı olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ