Turşu Suyu Bozulursa Ne Yapmalı?

Turşu Suyu Bozulursa Ne Yapmalı?

Turşu suyunun bozulmasına neden olan birçok etken bulunmaktadır. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında özellikle erken fark edilmişse, turşunun suyunu boşaltıp tekrar su doldurabilirsiniz.

Turşu Suyu Bozulursa Ne Yapmalı?

Turşu kurarken dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Turşusu kurulacak sebzenin tazeliği, içine konan suyun kalitesi, içine koyulan sirke ya da limon miktarı gibi birçok konuda dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konular göz ardı edildiğinde, turşu da istenilen kıvamda olmamak ile birlikte, suyu bulanabilir ve görüntü olarak sizi rahatsız edebilmektedir.

Böyle bir durumda ilk etapta turşunun suyunu değiştirmeniz gerekmektedir. Fakat müdahale edilmekte geç kalındıysa, maalesef yapacak çok da alternatif kalmamış demektir.

Turşu Suyu Neden Bozulur?

Turşu suyu aslında bozulmaz. İçindeki limon ya da sirke miktarına göre tadı değişebilir, aynı şekilde içme suyu kullanmak yerine çeşme suyu kullanmışsanız bu da tadını değiştirecektir. Böyle durumlarda turşu suyunun tadının değişmesinin yanı sıra, su bulanıklaşır ve kötü bir görüntüye de neden olabilir. Bu durumu da engellemek adına turşu kurarken uyguladığınız adımlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki ya bu adımlar neler diye açmamız gerekirse;

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi her zaman taze sebzeler kullanma özen göstermelisiniz. Zaten bozulmaya başlamış, yumuşamış ya da çürümüş sebzeler ile turşu kurmanız oldukça zordur. Lezzetli de olmayacağını söyleyebiliriz.
  • Turşu bekleme ile elde edilen bir gıdadır. Bu yüzden mümkün olduğunca hijyenik bir şekilde her adımın gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu adımlardan biri de kavanozun temizliğidir. Kesinlikle iyi bir şekilde temizlenmiş ve durulanmış bir kavanoza turşu kurmanız gerekmektedir. Bu kuracağınız turşunun asla çeşme suyu ile yapılmaması gerekir. Keza çeşme suyu hem bakteri açısından, hem de içeriğinde bulunan kireç gibi maddelerden dolayı sağlığı oldukça tehdit edebilmektedir. Bu yüzden turşunuzda her zaman içme suyu kullanmalısınız.
  • Turşunuzun tuz, sirke ya da limon ayarını çok iyi bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Tuz az olması sebzenin erimesine, çok olması ise turşuyu tüketmenizde zorlanmanıza neden olacaktır. Keza aşırı sirke de yine sebzeleri yumuşatabilmektedir.
  • Turşuyu kurduğunuz kavanozun hava almadığına emin olmanız gerekmektedir. Hava olan ürünler direkt olarak bozulmaya başlayacaktır.

Turşu Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yüksek tansiyon ya da kolesterol sahibi kişilerin turşu tüketmesi oldukça sakıncalıdır. Bu yüzden bu tür hastalığı olan kişilerin tüketmemesi gerekmektedir.
  • Turşu içindeki tuz miktarından dolayı vücuttaki su oranını düşürdüğünden, her tüketim sonrasında bol bol su içmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
  • Yine asitli bir yiyecek olmasından dolayı midede problemlere neden olduğu için aşırı tüketimden kaçınmalısınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ