Sol Orta Ve Sağ Göğüs Kafesim Ağrıyor

Sol Orta Ve Sağ Göğüs Kafesim Ağrıyor

Vücutta karın ile boyun bölgesi arasında kalan üst kısım, göğüs kafesi olarak ifade edilmektedir. Göğüs kafesi altında bulunan bir çok organ bulunmaktadır. Dolaşım, solunum ve sindirim gibi hayati fonksiyonları gerçekleştiren organların dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunmasını sağlayan bir yapıdır. Göğüs kafesi altında yer alan organlarda oluşabilecek sorunlar/rahatsızlıklar, göğüs kafesi ağrısı şikayetine yol açabilmektedir.

Çoğu zaman halk arasında göğüs kafesi ağrısı, göğüs ağrısı ile karıştırılmaktadır. Göğüs ağrısı sanılması ise akıllara kalp hastalıklarını getirdiğinden, paniğe ve endişeye yol açabilmektedir. Ağrının altında yatan nedenler göğüs kafesi bölgesindeki organlardan kaynaklı olabileceği gibi panik atak ve eklemlerin zarar görmesi gibi etkenler de olabilmektedir.

Göğüs kafesim ağrıyor” şikayetinin altında yatan ciddi sorunlar olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemeli nedenin bir an evvel tespiti için uzman doktora başvurulmalıdır.

Göğüs Kafesi Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Psikolojik Etkenler

Stres, endişe, panik atak gibi psikolojik etkenlerin sonucu vücutta kendini fizyolojik olarak görülebilmektedir. Göğüs kafesi ağrısının nedeni, psikolojik etkenler olabilir. Özellikle panik atak sorunu olan kişilerde, bu şikayete sık rastlanmaktadır. Bu sebepten kaynaklı göğüs kafesi ağrısı genellikle kısa sürelidir ve ciddi rahatsızlık vermeden geçer.

Eklemlerin Zarar Görmesi

Göğüs kafesi bölgesindeki eklemlerin darbe veya hasarlara bağlı olarak zarar görmesi halinde göğüs kafesi ağrısı problemi baş gösterebilir. Ayrıca göğüs kaslarının fazla zorlanması da göğüs kafesinde ağrı hissiyatına sebebiyet verebilmektedir.

Safra Kesesi İltihabı

Karaciğer altında bulunan ve yağların daha kolay sindirilmesini sağlayan safra kesesinin tıkanması durumunda, safra kesesi iltihabı rahatsızlığı baş gösterebilmektedir. Tıp dilinde “kolesistit” olarak ifade edilen rahatsızlığın en belirgin belirtilerinden biri; karın ağrılarıdır. Hissedilen karın ağrıları genellikle şiddetli olduğundan, göğüs kafesi bölgesinde de hissedilebilmektedir.

Apandisit

Sağ ve sol orta göğüs kafesim ağrıyor” şikayetinin altında yatan neden; apandisin iltihaplanması yani apandisit rahatsızlığı olabilir. Rahatsızlık kendini karın ağrılarıyla belli etmektedir. Çoğu zaman şiddetlenen bu ağrılar, göğüs kafesi bölgesine uzanana kadar hissedilebilmektedir. Fakat her şiddetli karın ağrısı, apandisitin göstergesi değildir. Detaylı tetkik ve doğru tedavi yöntemi için mutlaka uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Yukarıda bahsedilen etkenlerin dışında göğüs kafesi ağrısı, göğüs kafesi altında yer alan organlardan kaynaklı olabilir. Karaciğer, böbrek, pankreas, safra kesesi, adrenalin bezi gibi organlarda doğabilecek sorunlar/rahatsızlıklar göğüs kafesi ağrısına sebebiyet verebilmektedir. Ağrı ciddi rahatsızlıkların işaretçisi olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemeli ve mutlaka doğru bilgi için uzman doktora gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ