Midede Gaz ve Geğirememe

Midede Gaz ve Geğirememe

Midede gaz ve geğirememe problemi, hemen hemen her yaş grubunun yaşadığı sorunlardan biridir. Günümüzde bu rahatsızlık bazı çevresel ve genetik yatkınlıklardan dolayı daha sık görülür hale gelmiştir.

Midede Gaz ve Geğirememe Nedenleri Nelerdir?

Mide Hastalıkları

Midede gaz oluşumunun ve geğirme problemi yaşamanın en sık sebebi mide hastalıklarıdır. Günümüzde beslenme şekillerinin değişmesi ve aşırı stresli bir yaşamın içerisinde var olunmasından dolayı sık sık mide problemleri gözlenmektedir.

Kişinin gastrit problemi yaşaması midede sürekli şişkinlik duymasına, geğirememesine sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlar genellikle yemeklerden sonra meydana gelir ve kişiyi uzunca bir süre rahatsız eder.

Aynı zamanda ülser, reflü ve mide polipleri de midede gaz oluşumuna ve bu gazın geğirerek dışarıya çıkarılamamasına sebep olabilmektedir.

Barsak Problemleri

Bağırsaklar, besinlerin emiliminin ya da atılımının gerçekleştiği en önemli noktalardır. İnce bağırsaklarda besin emilimi gerçekleşir, kalın bağırsaklarda ise su emilimi ve kalan atıkların atılımı gerçekleşir.

Bu bölgede var olan bir problem kişinin ciddi şekilde şişkinlik yaşamasına ve gaz problemi yaşamasına sebep olabilir. Genellikle bu gaz problemi sancılar halinde kendini gösterir. Kişi tuvaletini yapmakta zorluk yaşayabilir.

Böyle bir durumda kişi acilen bir uzman doktora gitmeli, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Yeme Alışkanlıkları

Çok hızlı yemek yiyen ve yemeği gerektiği gibi çiğnemeden yutan kişilerde gaz problemi çok sık gözlenmektedir. Çünkü kişi yemeyi çiğnemez genellikle yutar ve bu yutma esnasında ciddi miktarda havada yutar ve kişi bu havadan kaynaklı şişkinlik yaşar.

Genellikle böyle bir durumda kişi geğirme ile rahatlayamaz. Yemeğin sindirilmesi için geçen süre uzar ve bu süre boyunca kişi rahatsızlık duyar. Bu durumu önlemek için kişi yeme düzenini tekrar oluşturmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ