Votka Ağızda Koku Yapar mı?

Votka Ağızda Koku Yapar mı?

Votka tüm dünyada çok tercih edilen içeceklerden birisidir ve kendine özgü bir kokusu vardır. Votka, tüm dünyada Rusya’ya özgü bir içecek olarak tüketilmektedir. Rusya’nın milli ve çok tanınır içkilerinden birisi olan votka içimi çok ağır bir içki türüdür ve az da olsa ağızda kokuya neden olmaktadır. Votka, tadı ağır bir içki olduğu için sek içilmemesi gereken bir içkidir.

Votkayı içmek için en çok tercih edilen içecek türleri arasında vişne suyu ve enerji içeceği yer almaktadır. Özellikle vişne suyu çoğu votka sever kişinin tercih ettiği bir içecektir. Vişne suyu ve votka kullanımı için bir bardağın içine eşit oranda votka ve vişne suyu koyarak tüketim yapabilirsiniz. Dilerseniz vişne suyunu daha fazla katarak daha hafif bir içki elde edebilir dilerseniz votka miktarını arttırarak daha ağır ve etkili bir içki tüketimi yapabilirsiniz.

Alkol Kokusu Nasıl Geçer?

Alkol ağızda ve genel olarak vücutta ağır bir kokuya neden olmaktadır. Alkolün neden olduğu koku içki türüne göre farklılık göstermektedir. Bazı içkilerin kokusu daha ağır bazıların ise çok daha hafiftir. Bira kokusu ağır kokulu içki türlerinden birisidir. Votka ise diğerlerine göre daha az koku yayan bir içki türüdür. Özellikle sek içilmeyen votkaların yanında tüketilen içecek türü daha baskın bir biçimde koku yaymaktadır. Votka içtikten sonra çok fazla kokmasını istemiyorsanız, votka ile birlikte vişne suyu tüketimi yapabilirsiniz.

İçki Türlerine Göre Koku Giderme Yöntemleri

1-)Viski Kokusu Nasıl Çıkar?

Viski en ağır içki türlerinden birisidir. Viski içtikten sonra çok fazla koku yaymasını istemiyorsanız birkaç farklı yöntem uygulayabilirsiniz.Viski kullanımı sonrasında naneli şeker tüketerek kokuyu bastırmayı deneyebilirsiniz. Bol miktarda naneli şeker tüketimi viski kokusunu etkileyecek yöntemlerden birisidir. Naneli şeker dışında maydanoz yiyebilir ya da diş fırçanıza karbonat dökerek dişlerinizi bu şekilde fırçalayabilirsiniz.

2-)Rakı Kokusu Nasıl Çıkar?

Ülkemizde en çok sevilen içki türlerinin başında şüphesiz rakı gelmektedir. Rakı ağır bir içki olmasının yanı sıra yoğun bir kokuya da sahip bir içkidir. Rakı içtikten sonra kokusunu gidermek için duş alabilir, naneli şeker tüketebilir, çiğ patatesi birkaç kere çiğnedikten sonra tükürebilirsiniz. Bu yöntemlerin tamamı rakı kokusunu gidermede etkili olacaktır.

3-)Bira Kokusu Nasıl Çıkar?

En ucuz içki türlerinden olan ve tüm dünyada tüketilen biranın kokusu birkaç saat kalıcıdır. Kokuyu gidermek için ağzınıza birkaç tane zencefil tanesi ya da fesleğen yaprağı atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ