Hacamat Nerelere Yapılır?
Eski Mısırlılara kadar dayanan hacamat, o dönemlerdeki kadim tıp yöntemlerinden biridir. Bir çok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen bu yöntem günümüzde dahi pek çok kişi tarafından tercih edilebilmektedir.
Hacamat Nedir?
Deriden ensizyonlardan yani kesiklerden vakum yardımı ile kan alınması işlemi şeklinde tanımlanmaktadır. Neşter ile derinin çizilmesinin akabinde ağzı geniş yapıda olan bir bardak, şişe gibi aparat ile emme gücü uygulanarak kanın çekilmesi olarak uygulanır. Oldukça geçmiş bir döneme dayanan akupunktur yöntemi denilebilir. Genellikle başın arka tarafına, omuz arasına ve sırta uygulanır.
Hacamat Faydaları Nelerdir?
Hacamat, cilt altındaki dolaşımdaki kirli toksik maddelerinin temizlenmesini sağladığından cildin yenilenmesini ve genişlemesini sağlamaktadır. Doğru uygulandığı ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yapıldığında olumlu sonuçlar gözlenmesini sağlayabilmektedir.
- metabolizmayı hızlandırır
- vücutta baş gösterebilen toksinlerin ve ödemlerin atılmasını sağlar
- bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak, vücuda direnç kazandırır
- hacamat; akupunktur bölgelerini harekete geçirme etkisinden ötürü romatizmal, nörolojik ve hormonal rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılabilmektedir.
Hacamat Nerelere Uygulanır?
Vücutta bir çok bölgeye hacamat uygulanabilmektedir;
- Kafa arkası: kafa arkası bölgesinden yapılan hacamatın, çeşitli nörolojik rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir.
- Kulak arkası: Sinüzit, migren ve bazı kulak hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuç verdiği bilinir.
- omuzlar
- boyun bölgesi altı
- diz hizası ve baldır bölgesi
- sırt bölgesi
Hacamat yaptırmayı düşünen hastaların ilk olarak uzman doktora danışmaları gerekmektedir. Doktor tarafından hacamat işlemine engel bir durumun olup olmadığı uygulanan kan testleri sayesinde detaylı izlenir. Eğer uzman doktor tarafından işlemin yapılmasında bir sakınca görülmezse, hacamatın yapılacağı alanın hijyeni sağlandıktan sonra işleme başlanır. Hacamatın kesinlikle uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekmektedir.