Ayakkabıdan Çamur Lekesi Nasıl Çıkar?

Ayakkabıdan Çamur Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağmurlu havalarda giyilen ayakkabılarda sıkça çamur lekesi oluşmaktadır. Çoğu zaman hava koşullarına bakılarak ayakkabı seçimi yapılsa da bazı durumlarda kişiler hazırlıksız yakalanabilir.

Ayakkabılarda oluşan çamur lekesi ayakkabının türüne göre kolayca çıkarılabilir ya da çıkarması biraz zaman ve emek harcamak gerekli olabilir.

Ayakkabıdan çamur lekesini çıkarmak için ayakkabının yapıldığı ham maddeye göre bir yol izlemek çok daha mantıklıdır. Aşağıda ayakkabının yapıldığı ham maddeye göre oluşan çamur lekelerinin nasıl çıkarılabileceği anlatılmaktadır.

Bez Ayakkabılar

Bez ayakkabılarda oluşan çamur lekelerini çıkarmak en zor işlemlerden bir tanesidir. Burada yapılması gereken öncelikli adım, çamurun kurumasını beklemektir. Çamur kurumadan silmeye çalışmak lekenin daha derinlemesine yayılmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda geride çamur izleri kalır.

Çamur kuruduktan sonra ayakkabı üzerindeki kuruyan çamur parçaları ufalanır. Bu işlem sayesinde yoğun çamur parçalarından kurtulmuş oluruz.

Bez ayakkabı üzerinde kalan çamur lekelerini gidermek için genellikle çamaşır makineleri kullanılabilir. Ayakkabının kulanım talimatlarında çamaşır makinesinde yıkama yazmıyor ise bu aşamayı eliniz ile yapmanız gerekmektedir.

Açık renk ayakkabılarda geride kalan kahverengi çamur lekesini gidermek için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ancak kullandığınız çamaşır suyunu ayakkabınıza zarar vermeyecek oranda seçmelisiniz.

Deri Ayakkabılar

Deri ayakkabılarda oluşan çamur lekesi derinlemesine oluşan bir çamur lekesi değildir. Burada yapmanız gereken tek şey, kurumuş çamur lekelerini çıkarmak için nemli bir bez kullanmanız. Nemli bir bez ile ayakkabıya zarar vermeden çamur kalıntılarından kurtulunuz. Ardından deri ayakkabılarınızı kuru bir bez ile kurulamayı unutmayın. Deri ayakkabıların ıslak bırakılması kokmasına sebep olabilir.

Süet Ayakkabılar

Süet ayakkabılar çamur lekelerinin çıkarılması en güç olduğu ayakkabılardır. Bez ayakkabılar gibi çamaşır makinesinde kolayca yıkanamaz. Çamur, bu tarz ayakkabının dokusuna zarar verir. Burada yapılması gereken öncelikli olarak çamur kalıntılarının hafif nemli bir bez ile temizlenmesidir. Bu işlemin ardından ayakkabıda kalan çamur lekelerini çıkarmak için ılık su içerisine birkaç damla atılmış bulaşık deterjanlı sudan kullanabilirsiniz.

Bulaşık deterjanı içeren su ile ayakkabılarınızı sildikten sonra bir kez de duru su ile ayakkabılarınızı silin ve mutlaka kurulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ