Keskin Konturlu Solid Lezyonlar

Keskin Konturlu Solid Lezyonlar

Keskin kontorlu solid lezyonlar genellikle meme bölgesinde oluşmaktadır. Keskin kontorlu solid lezyonlar kanser habercisi olabilir. Bu sebeple meme bölgesinde bulunan yağ bezesi benzeri ele gelen şişliklerin lezyon haline gelmesi ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir.

Bu tarz memenizde ele gelen daha önceden var olmayan şişliklerin geçmemesi durumunda muhakkak doktorunuza başvurarak mamografi çektiriniz.

Göğüs bölgesinde oluşan lezyonlar her zaman kötü huylu olmaya bilir. Özellikle;

  • Adet dönemlerinde kadınlardaki bazı hormonal değişimlerden dolayı göğüs bölgesinde şişlikler ya da lezyonlar oluşabilir. Tamamen zararsız olan bu şişlik ve lezyonlar adet dönemi sonrasında genellikle geçmektedir.
  • Emziren annelerde göğüste lezyon oluşumuna çok sık rastlanılmaktadır. Genellikle emzirme sırasında acımayla kendini belli eden lezyonlar emzirme dönemi bittiğinde kendiliğinden geçmektedir. Bazı durumlarda emzirme dönemi bittiğinde geçmeyen daha da büyüyen keskin konturlu solid lezyonlar meydana gelebilir bu tarz durumda acilen bir uzman doktora başvurunuz.

Meme kanseri günümüzde kadınların korkulu rüyalarından birisi haline gelmiştir. Meme kanserini diğer kanserlerden ayıran en büyük özelliği ise erken teşhiste kurtulma olasılığının diğer kanser türlerine göre 2 kat daha fazla olmasıdır.

Memede Hipoekoik Lezyon Nedir?

Hipoekoik lezyonlara tiroid ve memede sıkça rastlanılmaktadır. Hipoekoik lezyonlar halk arasında doku bozukluğu olarak da bilinmektedir.

Hipoekoik lezyonlar sonucu tiroid bezinde büyüme meydana gelmektedir. Tiroid bezinde meydana gelen keskin kontorlu solid lezyonlar sonucu büyüyen tiroid bezi fonksiyonunu yitirmekte çeşitli hastalıklara zemin hazırlamaktadır.

Hipoekoik lezyonlar meme kanserinin de habercisi olabilir. Bu sebeple göğüste hipoekoik lezyon varlığında kişi iyi huylu olsun ya da olmasın doktor kontrollerine her daim devam etmelidir.

Kötü huylu lezyonlar cerrahi müdahale ile alınmaktadır. Bazı durumlarda cerrahi müdahale yapılamaz. Böyle durumlarda kişi ilaç tedavisi görür. İyi huylu lezyonların alınmasına gerek yoktur ancak iyi huylu tümörlerin kötü huylu tümörlere dönüşebileceği unutulmamalıdır. Bu sebeple her daim doktor kontrolünde olunmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
BİR YORUM YAZ