Dişim Hava Alıyor

Dişim Hava Alıyor

Dişim hava alıyor şikayetini dişini yeni kaplatan ya da yeni dolgu yaptıran kişilerde sıkça duyarız. Bu durum özellikle dolgu yaptıran kişilerde geçici olarak gözlenir ancak şikayet kısa süre içerisinde geçmektedir.

Uzun süreli geçmeyen durumlarda kişi mutlaka diş hekimine giderek dişini tekrar kontrol ettirmeli gerekli ise tedavi tekrar yapılmalıdır.

Dişin hava alması;

  • Kaplamanın yeterince dikkatli yapılmadığı ve diş ile kaplama arasında boşluk kaldığı durumlarda gözlenebilmektedir.
  • Dolgu malzemesinin dişin içerisine iyi yerleştirilemediği durumlarda dolgu çökebilir, bir kısmı parçalanabilir ve diş hava alır.
  • Dişte bulunan ileri derecedeki çürüklerden dolayı diş hava alabilir.

Dişin hava alması;

  • Kişinin ciddi şekilde ağrı ve acı duymasına sebep olabilir. Özellikle yemek yeme esnasında kişi çok acı çeker ve çiğneme işlemini bu dişin olduğu kısımda gerçekleştiremez.
  • Sıcak ya da soğuk içecekleri içerken ya da yiyecekleri yerken aşırı hassasiyet duyar ve bu tarz içecek ve yiyecekleri tüketirken acı çeker.

Hava alan diş acilen tedavi edilmelidir. Hava almasının sebebi uzman bir hekim tarafından bulunmalı ve gerekli yöntemler kullanılarak bu sorun çözülmelidir.

Dişim Hava Alıyor Ne Yapmalıyım?

Hava alan dişin verdiği acı bazen dayanılmaz olabilmektedir. Bu sebeple birçok kişi halk arasında var olan yöntemleri denemektedir. Alkollü pamuğu koymak, zeytini ağrıyan dişin üzerine koymak, ağrı kesici ilaçları çiğneyerek bu bölgeye tampon yapmak bu yöntemlerden sadece birkaçıdır.

Bu yöntemler kişinin ağrısının bir süre için geçmesini sağlasa da genel olarak sorun ortadan kalkmadığı için ağrı hissedilmeye devam eder. Bu sebeple uzman bir diş hekimine gitmek gerekmektedir. Hava alan dişin çekilmesi yapılacak en son aşamadır. Diş kurtulabiliyor ise diş hekimi tarafından kurtarılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ