Anti Beta 2 Glikoprotein 1 Antikoru

Anti Beta 2 Glikoprotein 1 Antikoru

Anti beta 2 glikoprotein 1 antikoru beta 2 glikoprotein 1 antijenine karşı oluşmaktadır. Görevi fosfolipit ve beta 2 glikoprotein 1 kompleksini yıkmaktır. Vücudun kendi kendine savaş açtığı bu durum antifosfolipit adı verilen otoimmün bir hastalığı meydana getirmektedir. Bu hastalık özellikle genç yaşlardaki kadınlarda düşük riskini ve erken doğumları arttırmaktadır. Trombotik bir olayı düşündüren ellerde ve ayaklarda şişlik, nefes darlığı ve baş ağrısında antifosfolipit antikor testi istenir.

Beta 2 Glikoprotein 1 Nedir ?

Beta 2 glikoprotein 1 ; hepatositler, endotel hücreler ve trofoblast hücreleri tarafından sentezlenen 5 bölge ve toplam 60 aminoasitten oluşan bir yapıdır. Beta 2 glikoprotein 1 ‘in hücre membranında bulunan fosfolipitler ile yaptığı kompleksler antifosfolipit antikorlarının (anti beta 2 glikorotein 1 antikoru ) hedefini teşkil eder. Beta 2 glikoprotein 1 ‘e karşı yapılan antikor testinin pozitif sonuç vermesi antifosfolipit sendromda kullanılan labaratuvar bulgularının başında gelmektedir. Diğer bulgular IgM, IgI ve lupus antikoagülan varlığıdır.
Antifosfolipit ( anti beta 2 glikoprotein 1 antikoru ) sendromu genellikle genç yaştaki kadınlarda sıklıkla görülmektedir. Bu antikorun varlığı genç yaştaki kadınlarda venlerde ve arterlerde herhangi bir inflamasyon kaynağı olmaksızın pıhtılaşmaya sebep olmaktadır. Bu pıhtılaşma sonucu kadınlarda sıklıkla düşük görülmektedir. Anti beta 2 glikoprotein 1 antikoru sendromu otoimmün bir hastalıktır. Bazı kişilerde hastalık hiçbir belirti göstermeden varlığını sürdürebilmektedir. Ancak gerekli testler yapıldığında hastalık ortaya çıkmaktadır.

Beta 2 Glikoprotein 1 Yüksekliği

Antifosfolipit sendromunun konulabilmesi için beta 2 glikoprotein 1 yüksekliği belirleyici bir unsurdur. Ancak kesin sonuç için 12 hafta aralıklı yapılan iki testte de anti beta 2 glikoprotein 1 antikoru, antifosfolipit antikorları ve lupus antikoagülan testlerinden en az biri pozitif olmalı ayrıca bu testlere tekrarlayan tromboz, düşük ve trombosit sayısı düşüklüğü eşlik etmelidir. Bu gibi sıklıkla karşılaşılan pıhtılaşma problemlerinde, düşük trombosit sayısında ve erken doğum ya da düşüklerde mutlaka doktorunuza başvurarak anti beta 2 glikoprotein 1 antikoru değerinizi kontrol ettiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Utsvpk dedi ki:

    aygestin 5mg canada – norethindrone 5mg usa yasmin medication

  2. Kuymcb dedi ki:

    buy alendronate 70mg for sale – order tamoxifen 10mg generic provera 10mg us

  3. Dcqanw dedi ki:

    buy cabergoline generic – buy premarin generic brand alesse

  4. Tyjzpw dedi ki:

    buy cheap generic estrace – buy estrace 2mg online buy generic arimidex online

  5. Zuyfrr dedi ki:

    г‚·гѓ«гѓ‡гѓЉгѓ•г‚Јгѓ«гЃ®йЈІгЃїж–№гЃЁеЉ№жћњ – г‚їгѓЂгѓ©гѓ•г‚Јгѓ«йЂљиІ© г‚їгѓЂгѓ©гѓ•г‚Јгѓ« еЂ¤ж®µ

  6. Bovksn dedi ki:

    гѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓійЂљиІ© – г‚ўгѓўг‚­г‚·г‚·гѓЄгѓі е‰ЇдЅњз”Ё г‚ёг‚№гѓ­гѓћгѓѓг‚ЇйЂљиІ©

  7. Lequtu dedi ki:

    гѓ—гѓ¬гѓ‰гѓ‹гѓійЊ  10 mg еј·гЃ• – ドキシサイクリン錠 100 mg еј·гЃ• アキュテイン錠 5 mg еј·гЃ•

BİR YORUM YAZ