Yeni Doğanda Kalça Üzerinde Kıllanma

Yeni Doğanda Kalça Üzerinde Kıllanma

Günümüzde yeni doğanda kalça üzerinde kıllanma sıkça karşılaşılan problem haline gelmiştir. Anne ve babaların bu konuda dikkatli davranması önem teşkil etmektedir. Kıllanma yeni doğan bebeklerin kalçalarının üzerinde bir yumak şeklinde küçük bir bölgede yoğunlaşacağı gibi yayılmış halde de bulunabilir. Bu gibi durumlarda önemli olan sebebinin tam olarak belirlenmesi ve çözüm yoluna en kısa sürede geçilmesidir. Yeni doğanda kalça üzerinde kıllanma hormonal kaynaklı olabileceği gibi genetik kaynaklı da meydana gelmiş olabilir.

Yeni doğanda kalça üzerinde kıllanma durumlarında kısa sürede doktora başvurulup öncelikli olarak kan testi yaptırılmalıdır. Rahatsızlığın kaynağı günümüzde çok sık karşılaşılan hirsutizm olabilir. Hirsutizm ; androjen adı verilen kadınlarda erkek tipi kıllanmaya sebep olan bir hormondur. Bu hormonun fazla olması kadınlarda tüy çıkmayan bölgelerde tüylenmenin olması ya da ayva tüyü olan yerlerdeki tüylerin koyu renk ve sık olmasına sebep olmaktadır. Hirsutizm yeni doğanda kalça üzerinde kıllanma yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman bir hekimden mutlaka yardım alarak hormon terapisine başlayabilirsiniz.

Kalça Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Yeni doğanda kalça üzerinde kıllanma geçici bir kıllanma da olabilir. Yavaş yavaş dökülür ya da tüylerin renginde açılma ve incelme gözlenebilir. Ancak bu gibi durumların dışında hormonal kaynaklı ve gittikçe artan bir tüylenme söz konusu ise mutlaka doktora başvurarak kan testi yaptırınız.

Kadınların en büyük problemlerinden biri aşırı tüylenmedir. Hirsutizm olarak adlandırılan aşırı tüylenme probleminin önüne geçmek için öncelikle hormon terapisi görmek önemli bir adım olabilir. Peki bu kalın, sert, erkek görüntüsüne sebep olan tüylerden kurtulmak için başka ne gibi yollar izlenebilir ?

  • Çam sakızı ve günümüzde daha sık tercih edilen sir aÄŸda
  • Eczane ve marketlerden rahatlıkla alabileceÄŸiniz tüy dökücü kremler
  • Halk arasında tüy dökücü özelliÄŸi ile bilinen hamam otu vb.
  • Kesin çözüm olarak lazer epilasyon

Tüm bu yöntemlerin dışında unutulmamalı ki günümüzde hazır gıdalar ve genetiği değiştirilmiş gıdalar ile beslenme hormonal yapımızı bozacağı için kıllanmaya sebep olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ