Ayva Reçeli Sulu Olursa Ne Yapılır?

Ayva Reçeli Sulu Olursa Ne Yapılır?

Ayva reçeli yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır ve bu noktalara dikkat edilmediğince reçel sulu olabileceği gibi fazla koyu ya da fazla şekerli de olabilmektedir. Bu durumu reçel yaparken, engelleyebileceğiniz gibi reçeli pişirdikten sonra da müdahale edebilirsiniz.

Ayva Reçeli Sulu Olursa Ne Yapılır?

1-)Güneşte Bekletin

Sulu reçeli güneşte bekletme yöntemi aslında kullanılmaya başlayan ilk yöntemlerden biridir. Burada öncelikle reçelin tümünü alabilecek geniş bir kap içine boşaltın ve üzerini tül ile kapatıp güneşe bırakmalısınız. Yalnız burada reçeli sık sık gözetim altında tutmanızda yarar vardır çünkü güneş ışığında fazla kalan reçelin tadında değişiklikler de meydana gelebilmektedir.

Bu yüzden en az 1 gün olmak üzere reçeli güneşte bırakabilir ve ara ara kontrol edebilirsiniz. Eğer bir günün sonunda hala sulu bir görüntüye sahipse, 1 gün daha bekletebilirsiniz.

2-)Elma Dilimi

Elma dilimi, herhangi bir reçelde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Burada ise öncelikle bir adet elma dilimi gerekmektedir. Bu dilimi reçelin içine katarak bir süre daha karıştırarak kaynatmalısınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise reçel kaynarken müdahale edebileceğiniz bir yöntemdir ve reçel soğuduktan sonra tekrar kaynatıp elma dilimi koymamalısınız.

Bu yöntem sonucunda reçelin tadında herhangi bir değişim söz konusu değildir. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

3-)Mikrodalga

Mikrodalga ile reçel koyulaştırmak pek nadir kullanılan bir yöntemdir. Burada reçelin ne kadar sulu olduğu da ayrıca önemlidir. Öncelikle reçelinizi mikrodalganın zarar vermeyeceği bir kap içerisine koyun ve çok sulu ise 4 dakika, az sulu ise 2 dakika kadar mikrodalganın içinde ısıtın. Böylece reçeliniz normalde daha koyu bir kıvama ulaşacaktır.

Ayva Reçeli Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

  • Reçele başlamadan ayvaları haşlayabilirsiniz. Böylece reçelin tadı daha yumuşak olacaktır.
  • Reçel yaparken tencerenin kapağını kapatmamalısınız ve kısık ateşte pişirmeye dikkat etmelisiniz.
  • Reçelin kıvamını en başında anlamak ve daha kaynarken müdahale etmek adına, tencerenin altını kapatmadan önce bir parça reçeli bir tabağa alın ve bekletin. Tabağı dikleştirdiğiniz reçel ağır ağır akıyorsa, kıvamı yerine oturmuştur ve tencerenin altını kapatabilirsiniz.
  • Reçel yaptıktan sonra yanılgıya düşüren bir diğer durum ise büyük kavanozlardır. Genelde reçel bittikten ve kavanozlara konulacağı zaman büyük kavanozlar tercih edilmektedir fakat aslında bu doğru değil. Bunun yerine küçük kavanozlar tercih ederseniz hem reçelin sürekli hava ile temasını engellemiş olursunuz hem de daha uzun süre tüketilmesine olanak sağlar. Bu işlemi bir nevi porsiyonlara ayırmak gibi düşünebilirsiniz. Reçel henüz çok sıcak haldeyken reçelin kapağını kapatmamalısınız. Bir süre ağzı açık bir şekilde bekleyip soğuduktan sonra kapatmalısınız.
  • Reçeli buzdolabında saklamamalısınız. Bunun yerine direkt olarak güneş ışığı almayan kuru bir yerde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Shmarapm dedi ki:

    Ayva Reçeli Sulu Olursa Ne Yapılır? | Haber Sizseniz stromectol 3mg tablets

BİR YORUM YAZ