Çoban Kavurma En Güzel Hangi Etten Yapılır?

Çoban Kavurma En Güzel Hangi Etten Yapılır?

Çoban kavurmayı en lezzetli hale getiren et, kuzu etidir. Her etli yemekte olduğu gibi kuzu eti kavurmada da oldukça iştah açıcı ve lezzetlidir.

Çoban Kavurma En Güzel Hangi Etten Yapılır?

Çoban kavurmada herkesin beğenerek yediği et kuzu etidir. Fakat bunun dışında kişinin tamamen sevdiği et türüne göre de değişiklikler gösterebilmektedir. Kimi koyun eti tercih edebilir, koyun etinin kokusunu sevmeyen ve bu yüzden tüketmekten kaçınan kişiler ise kuzu eti veya inek eti tercih edebilir. Yani genel olarak kişinin tamamen tercihi ile alakalı olarak değişiklikler gösterebilmektedir.

Etin lezzetli olduğunu gösteren içerisinde tuz miktarı ve pişme süresidir. Aslında neredeyse her et türü ile farklı bir lezzete sahip olan çoban kavurma için hangi eti kullanıyorsanız kullanın harlanmış ateşte pişirmekten ziyade ağır ateşte pişirmenizi tavsiye ederiz. Et piştikten sonra ama altını henüz kapatmadan tuz atmanız da etin kıvamının bozulmasını engelleyecektir. Eğer tuzu erken atarsanız, bu etin sertleşmesine sebep olacaktır.

Çoban Kavurma Hayvanın Neresinden Yapılmalıdır?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz ayrıntılar dışında, etin tadını belirleyen bir diğer faktör ise etin kesildiği bölgedir. Kavurma için uygulanabilecek az yağlı ve lezzetli olan bölge büyükbaş hayvanlarda hayvanın boyun ve sırt kısmının birleştiği noktadır. Yine kuzu için ise kuzunun koludur.

Etin Tazeliği Nasıl Anlaşılır?

Etin taze olup olmadığını anlamak aslında sürekli tüketen biri için kolaydır fakat daha az tüketen birileri için biraz daha zorlaşmaktadır. Öncelikle et tercihinizi her zaman bildiğiniz güvendiğiniz bir kasaptan yapmanızı öneririz. Böylece herhangi bir problem ile karşılaştığınızda hem sözünüzün geçen biri ile iletişime geçmiş olabileceğinizden daha kolay bir şekilde çözüme ulaşabilirsiniz. Bunun dışında ise;

  • Taze et canlı ve parlak bir görüntüye sahiptir. Alacağınız et mat bir görüntüye sahip ise tercih etmemenizi öneririz.
  • Taze etin kokusu olmamaktadır. Almış olduğunuz et ya da sakladığınız et de koku meydana gelmiş ise yine tüketmemenizi öneririz. Aynı şekilde pişirmiş olduğunuz etin kokusunda da yine rahatsız edici bir koku hissediyorsanız, kesinlikle tüketmemelisiniz. Aksi halde gıda zehirlenmesine sebep olabilmektedir. Eğer tükettiyseniz ve terleme, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar hissediyorsanız da en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda vardır.
  • Etin tadına baktığınızda lezzetli olmasından ziyade hoşunuza gitmediyse ya da size farklı geldiyse, et tadı alamadıysanız yine tüketmeye devam etmemenizi öneririz.

Et Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Eti saklarken her zaman buzdolabı tercih etmelisiniz. Eğer hemen değil de daha sonrasında bir tüketim düşünüyorsanız, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirdikten sonra kesinlikle buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza etmelisiniz. Gün içinde pişirmeyi hedefliyorsanız da bu süre içerisinde buzdolabınızda yine hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ