Teflon Tavanın Dışı Nasıl Temizlenir?

Teflon Tavanın Dışı Nasıl Temizlenir?

Teflon tavalar az yağ kullanımı ile yemek yapımını teşvik ettiği, yemeklerin tavaya yapışmasını en az limitlere çektiği için ev hanımları tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Günümüzde teflon çeşitlerinin artması, ısı dağılımının bu tavalarda daha dengeli bir şekilde olması pişen yemeklerin daha lezzetli ve hoş görünmesini sağlamakta bu sebeple de çok daha sık tercih edilmektedirler.

Teflon tavalar yağ tutma özelliği olmadığından dolayı kolayca bulaşık makinesinde ya da elde uygun deterjan ile yıkanarak temizlenebilir. Ancak teflon tavaların dış kısımları iç kısımları ile aynı maddeden yapılmadığından dolayı, teflon tavaların dış kısımlarını temizlemek daha zor ve zaman alıcıdır.

Teflon tavaların dış kısımlarının kolay temizlenmesi için uygulanabilecek yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak teflon tavanızı güzelce temizleyebilirsiniz.

1-)Yağ Çözücü Kullanın

Teflon tavaların dış kısmında oluşan lekeler genellikle yemek yapımı esnasında damlayan yağların ateş ile yanması sonucu gelişir. Bu oluşumları önlemek teflon tavanın ömrünü uzatmaktadır.

Burada oluşan yanmış yağ kalıntılarını temizlemek için piyasada bulunan yağ çözücü preparatlarından herhangi birini kullanabilirsiniz. Bol miktarda yağ çözücüyü dökün ve bir süre işlemesi için bekleyin. Ardından tavanın dış kısmına zarar vermeyecek ancak yağ kalıntılarının çıkarılmasını sağlayacak sertlikteki bir tel yardımı ile silme işlemi gerçekleştirin. Bu işlemden sonra tavayı ılık su ile yıkayın.

2-)Karbonat Kullanın

Karbonat, teflon tavaların dış kısımlarında oluşan kararma ve lekelerin çıkarılmasında kullanılabilmektedir. Tek yapmanız gereken bol miktarda karbonatı bir süngere dökün ve bu süngeri ılık suda ıslattıktan sonra teflon tavanın dış kısmını güzelce ovun. Bu işlemi teflon tavanın dış kısmındaki lekelerin miktarına bağlı olarak birkaç defa uygulayabilirsiniz.

NOT: Teflon tavaların dış kısımlarında lekelerin ve kararmaların oluşmasını önlemek istiyorsanız, tavanızı çok yüksek ateşte kullanmaktan kaçınınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ