Evdeki Yanık Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Yanık Kokusu Nasıl Giderilir?

Evde dikkatsizlik sonucu yemeği yakmak hemen hemen hepimizin başına bir veya birkaç kez gelmiştir. Böyle bir durumda yanan yemeğin kokusu tüm eve yayılır. Hoş olmayan bu yanık kokusu eşyaların üzerine sinebilir, kişinin düzgün nefes almasını etkileyebilir. Peki evdeki yanık kokusu nasıl giderilir?

Evde oluşan yanık kokusunu gidermek için yapmanız gereken aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Aşamaları dikkatlice takip ederek adımları uygulayınız.

1-)Derhal Evi Havalandırın

Evde yanık kokusu oluşması durumunda ilk yapmanız gereken bütün evin havalanmasını sağlamaktır. Bu durum için evin bütün pencerelerini açınız ve hava sirkülasyonunu hızlandırınız.

Mutfakta meydana gelen bir yanık kokusu ise aspiratörü açabilirsiniz. Bu şekilde evi hızlı bir şekilde havalandırırsanız yanık kokusunun eve sinmesini önlemiş olursunuz.

2-)Oda Kokusu Kullanın

Oda kokuları çeşitli şekillerde ve çeşitli kokularda olabilmektedir. Evi havalandırdıktan sonra geride kalan yanık kokusunu gidermek için oda spreyi ya da çeşitli kokuları kullanabilirsiniz.

3-)Kokulu Mumlar

Kokulu mumlar, yanık kokusunun baskılanmasını hızlı bir şekilde sağlayabilmektedir. Evi havalandırdıktan sonra hız kesmeden kokulu mumları yakın ve yanık koktuğunu düşündüğünüz yerlere bu kokulu mumlardan bir veya birkaç tane koyunuz.

Yanık kokusunun geçtiğini düşündüğünüz zaman kokulu mumları söndürebilirsiniz. Bu işlemin ardından evi tekrar havalandırıp yoğun aromatik kokudan kurtulabilirsiniz.

4-)Süt Kullanın

Evin yanık kokan yerindeki kokuyu derhal kesmek istiyorsanız bir kap içerisinde süt kaynatın ve bu süt sıcak iken ocaktan alın ve yanık kokusunun bulunduğu odaya koyun.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta odanın kapılarının ve pencerelerinin kapalı olması gerekmektedir. En az birkaç saat bu şekilde bekletiniz. Eğer koku hala devam ediyor ise sütü değiştirebilir ya da bekleme süresini uzatabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ