Aç Karnına Pekmez Kilo Yapar mı?

Aç Karnına Pekmez Kilo Yapar mı?

Pekmez aç karnına da tok karnına da tüketilebilir bir gıdadır. Genel olarak direkt kilo yapar tabiri yanlıştır. Şöyle ki vücutta özellikle düzensiz beslenme, kansızlık, dirençsizlik varsa sürekli pekmez tüketmek bu durumları düzeltir ve uzun vade de kilo alımına da sebep olabilir.

Aç Karnına Pekmez Kilo Yapar Mı?

Pekmez kişilerin metabolizmasına göre farklılıklar gösterse de, tok tutucu özelliğinin yanında kilo aldırabilmektedir. Kafanızı çok fazla karıştırmadan, pekmez besin değerleri açısından oldukça zengin bir gıdadır ve vücuda enerji verir. Pekmezi yedikten sonra hareket etmekten kaçınırsanız, spor yapmazsanız ya da sürekli oturursanız çok rahat kilo aldırabilecek bir gıdadır. Fakat sürekli pekmez tüketip aynı zamanda sporunuzu yapıyorsanız ya da sürekli hareket halindeyseniz de, çok faydalı bir şekilde vücudunuzu yormadan kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Kilo verirken yapılan en büyük hata sürekli olarak bir şekilde besin değeri yüksek olan gıdaları ya hiç tüketmemek ya da az az tüketmektedir. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuza herhangi bir yarar sağlamayan ve şişkinliğe sebep olan beyaz ekmeği kesmelisiniz. Bunun dışında şeker ve tuzdan da uzak durmalısınız. Hatta birçok diyetisyenin dikkat edilmesi gerekenler listesinde bulunan 3 beyaz dediği, un, tuz ve şeker üçlemesi kişiye en çok kilo aldıran ürünlerdendir. Bunların dışında aşırıya kaçmadan her şeyi tüketebilir ama sürekli spor yapmalısınız. Yani bir gıdayı yiyerek ya da yemeyerek tek başına kilo vermek ya da almak oldukça güçtür.

Kilo Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücudumuz bizim kıyafetimizdir. En başta her zaman insanın kendine güvenmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Vücudumuz bu denli önemliyken, sağlıklı beslenmeyerek ya da sağlıklı bir şekilde kilo alıp vermemek vücudu yorar ve en sonunda kalıcı problemlere ya da rahatsızlıklara sebep olabilir. Gözümüzün burnumuzun önemi kadar, böbreğimizin, bağırsağımızın da ayrı bir önemi olduğunu kesinlikle unutmamalısınız. Bu yüzden tükettiğiniz her gıda sadece cildinize değil, iç organlarınıza da zarar verebileceğinden oldukça dikkatli olmalısınız.

  • Kilo verirken her zaman bir uzmandan yardım almalısınız. Kesinlikle “ben bunu yemiyorum, ya da “şunu kestim, kilo aldırıyor” diye düşünüp kendiniz bir beslenme alışkanlığı oluşturmamalısınız.
  • Vücudumuzun büyük bir bölümünün su olduğunu düşünürsek, su insan vücudu hatta tüm canlılar için hayati önem taşımaktadır. Bu yüzden bol su içmeye özen göstermelisiniz.
  • Gün içinde her zaman hareket halinde olun. Oturarak ya da belirli besinleri tüketmeyerek maalesef kilo verilmemektedir. Bu yüzden en azından yürüyün. Yavaş yavaş, birden olmayacak şekilde evinizde vücudunuzu esnetecek hareketlere başlayın. Yani spor yapın. Böylece kilo verdiğiniz de vücudunuzda meydana gelmesi muhtemel çatlaklar, sarkmalar gibi problemlerden de en başında kurtulmuş hatta engellemiş olursunuz.
  • Mümkün olduğunca besin değeri yüksek olan yiyecekler tüketin ama aşırıya da kaçmamaya özen göstermelisiniz. Bilmelisiniz ki, vücudun direncini korumasını için enerjiye ihtiyacı vardır ve biz insanlar enerjimizi tükettiğimiz besinlerden almaktayız. Eğer buna dikkat etmezseniz çabuk yorulur, hastalıklara açık hale gelirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ