Açılmış Bira Bozulur mu?

Açılmış Bira Bozulur mu?

Açılmış bira 2 saat bile beklemiş ise bozulabilir. Bira hızlı tüketilmesi gereken alkollü bir içecektir. Mayalı olduğundan, açıldıktan sonra uzun süre bekleye müsait bir içecek değildir.

Açılmış Biraz Bozulur Mu?

Açılan bira eğer uzun süre açık bir şekilde beklerse bozulabilir. Yukarıda da söylediğimiz gibi, bira mayalı bir içkidir ve uzun süre beklemesi tadında değişikliklere neden olur. Yine bira soğuk içilmesi gereken bir içkidir. Kapalı bile olsa, uzun süre sıcak bir alanda beklemesi de olması gereken tadın kaybolmasına sebep olacaktır.

Açılmış olan biranın bozulmasının sebebi tahmin ettiğiniz üzere hava almasıdır. Peki hava almasını engellersek bozulmasını da engelleyebilir miyiz? Bu soruya kolaylıkla evet diyebiliriz. Eğer biranızı açtıktan sonra içmekten vazgeçerseniz, ağzını sıkıca kapatıp hava almasını engelleyebilir ve daha sonrasında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Şunu belirtmemizde fayda var ki, bu şekilde uzun süre saklamanız yani bu süre 2 gün bile olsa, bozulmasını engellemeyebilir.

Bira Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Biranın üzerinde de yazdığı gibi soğuk içilmesi gerektiğinden buzdolabında muhafaza edilmelidir. Oda sıcaklığında saklanmaya kesinlikle uygun değildir.
  • Biranın mümkün olduğunca dik bir şekilde saklanması gerekmektedir. Köpüren bir yapıda olduğu için yan olarak yatırılması biranın köpürmesine sebep olacaktır. Bu durumda bira tüketmek de oldukça zor olmaktadır.

Aşırı Alkol Tüketimi Sonucu Vücudumuzda Meydana Gelen Etkiler Nelerdir?

Alkol her ne kadar kişiyi rahatlattığı ve mutlu ettiği düşünülse de, sürekli ve aşırı miktarda alınması vücutta zararlı etkilere yol açabilmektedir. Bu etkiler ilk bakışta her ne kadar kendini belli etmese de zamanla birçok rahatsızlığa neden olabilmektedir.

Kısaca bu etkilerden bahsetmemiz gerekirse;

  • Öncelikle birden aşırı miktarda alkol almak, zehirlenmeye hatta ölüme yol açabilmektedir.
  • Alkol, özellikle bira tüketildikten sonra çok sık tuvalete gitme ihtiyacı hissettirir. Bu ihtiyaç ise vücudun susuz kalmasını sağlamaktadır. Eğer alkolden sonra dikkatli bir şekilde su içilmez ise böbrekler susuz kalır ve bu durum sürekli hale geldiğinde ileriki zamanlarda böbreklerde problemler meydana gelmeye başlar. Bu problemlerin en başında ise böbrek ağrıları bulunmaktadır.
  • Sürekli alkol tüketmek kişide iştahsızlığa sebep olur. İştahsızlıktan dolayı kan şekerinde düşme, sürekli yorgunluk hissi gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu da kişinin günlük yaşantısını oldukça zorlaştırmaktadır.
  • Sürekli alkol tüketimi bağışıklık ve sindirim sistemini gözle görülür bir biçimde etkilemektedir. İshale, kabızlığa sebep olabileceği gibi, düzensiz yemek yemekten dolayı vücudu hastalıklara karşı açık hale getirmektedir.
  • Yine fiziksel olarak alkolün karşımıza çıkan etkilerinden biri de, hareketlerde dengesizliktir. Yani düşünceler bulanıklaşır ve kişide davranış bozuklukları meydana gelir. Şiddete eğilim, sürekli mutsuzluğa bağlı öfke sorunları gibi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ