Ameliyat Sonrası Kan Değerleri

Ameliyat Sonrası Kan Değerleri

Vücutta meydana gelen patolojik ya da fizyolojik değişimler hormon adını verdiğimiz kan yoluyla ilgili dokulara giden ve burada hızlı bir şekilde yanıt oluşturan maddeler tarafından kolaylıkla tespit edilebilir. Örneğin karaciğerde meydana gelen bir harabiyet kısa sürede karaciğer ile ilgili hasarı belirten hormonların değerlerinde yükselişe sebep olur.

Çoğu zaman doktorlar hastaların şikayetleri eşiğinde inceledikleri hormon değerleri ile uygulayacağı tedaviyi belirler, hastalığın teşhisini koyar. Kişi de hastalık belirtisi olan bu hormonlar koldan alınacak bir tüp kan ile kolayca tespit edilebilir. Kan değerleri izlenerek hastalığın gidişatı incelenir.

Birçok hastalıkta ameliyat sonrası kan değerleri hızlı bir şekilde düşüşe geçmez. Vücut kendini toparlama safhasında daha yavaş hareket eder ve değerlerin normal aralıklara gelmesi biraz zaman alır. Bu zaman doktor tarafından belirtilir ve belirli aralıklar ile kan değeri takip edilir.

Çok sık yaşanan durumlardan bir tanesi vücutta iltihaplanmadan kaynaklı geçirilen ameliyatlardaki yüksek trombosit değerleridir. Örneğin sık yaşanılan mitral kapak iltihabında kapak yapılan cerrahi operasyon ile değiştirilir. Çoğu hasta trombosit değerlerinin hatta lökosit değerlerinin hızlı bir şekilde düşmesini bekler ancak bu durum bu şekilde gerçekleşmez. Trombosit ve lökosit değerleri yavaş bir şekilde normal değerlere gelir.

Ameliyat Sonrası Kan değerleri Nasıl Düşürülür?

Ameliyat sonrasında kişinin iyileşmeye başlaması ile değerler kendiliğinden düzelmeye başlar. Ancak bu durum yavaş seyredebilir. Kan değerlerinin normal sınırlar arasına gelme hızı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Kişinin kan değerlerinin normal seviyeye gelmesinde ameliyat sonrası bakımında önemi çok fazladır. Ameliyat sonrasında kişinin iyi bir şekilde beslenmesi ve ilaçlarını düzenli kullanması kişinin çok daha hızlı iyileşmesini ve çok daha hızlı bir şekilde vücudunun buna yanıt vermesini sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ