Ayak Bileğimde Burkulma Sonrası Sıvı Birikimi

Ayak Bileğimde Burkulma Sonrası Sıvı Birikimi

Ayaklar özellikle ayak bilekleri vücudun hemen hemen bütün yükünü taşımaktadır. Genellikle uzun süre ayakta durmak ayakların işini zorlaştırmaktadır. Uzun süre ayakta durma sonucu ayaklarda şişme ve sıvı birikimi çok sık görülmektedir. Hamilelerde ve kilolu kişilerde ayaklarda şişlik ve sıvı birikimi bundan kaynaklanmaktadır.

Ayak bileğinde meydana gelebilecek çarpa, burkma gibi kazalar sonucunda da sıvı birikimi oluşabilmektedir. Ayak bileğimde burkulma sonrası sıvı birikimi oldu bu normal mi ? Kesinlikle normal bir olay. Özellikle ayak bileğinin burkulması sonucu ayak bileğinde bulunan damarlar zarar görmektedir. Damarların hasarı sonucu doku arasına damarlardan sıvı geçişi meydana gelmektedir. Bu sıvı geçişi ödem oluşumuna halk arasında sıvı birikimine sebep olmaktadır.

Genellikle oluşan bu sıvı birikiminde tedaviye gerek duyulmaz. Hasar gören ayak bileğinin üzerine belli bir dönem yüklenmemek hasar gören damarların kendini toparlaması için yeterli olabilir.

Ancak uzun süreli geçmeyen sıvı birikimleri ciddi bir problemden kaynaklı olabilir. Bu durumda mutlaka bir doktora muayene olunuz.

Ayak Bileğindeki Sıvı Nasıl Alınır?

Ayak bileğinde sıvı oluşumu kaza sonucu ya da bazı hastalıklar sonucu oluşmaktadır. Genelikle bu bölgedeki damarlarda meydana gelen bozukluklardan kaynaklanmaktadır.

Ayak bileğinde oluşan sıvılar genellikle kişinin yürümesine engel olacak boyuta gelmektedir. Burkulmalar sonrasında kişinin ayağında sıvı birikimi kişinin ayağını basmamasına sebep olmaktadır. Bu tarz durumlarda kişi acilen bir doktora gitmelidir. Gerekli ise ödem oluşumu geçene kadar o bölge alçıya alınmalıdır.

Ayak bileğinde oluşan sıvılar özellikle yüksek tansiyon hastalığına bağlı oluşabilmektedir. Bu tarz rahatsızlıklarda kişinin ayak bileğindeki ve vücudunun diğer bölümlerinde oluşan ödemler için doktor tarafından ödem atıcı ilaçlar verilir.

İltihaplı eklem romatizmasında da ayak bileği de dahil olmak üzere diğer eklemlerde sıvı birikimi meydana gelmektedir. Bu tarz rahatsızlıklarda sıvı birikimini en aza indirmek için kişi ilaçlarını düzenli kullanmalı ayrıca düzenli olarak fizik tedavi hareketlerini yapmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ