Gastrit ve Buna Bağlı Bel Ağrısı

Gastrit ve Buna Bağlı Bel Ağrısı

Gastrit midenin mukozal tabakasında meydana gelen iltihaplanma sonucu oluşmaktadır. Diğer bir tabiriyle mide astarının iltihaplanmasıdır. Gastrit kısa süreli akut oluşabileceği gibi uzun vadeli kronik olarak da meydana gelebilmektedir.

Gastrit genel olarak;

  • Aşırı sigara kullanımına
  • Aşırı alkol tüketimine
  • NSAİİ olarak adlandırılan ( aspirin, ibuprofen, vb. ) ilaç grubunun kullanımına
  • Bakteri enfeksiyonlarına bağlı olarak oluşmaktadır. Gastrit aynı zamanda bağışıklık sisteminde meydana gelen farklılıklardan dolayı da oluşabilmektedir.

Gastrit viral enfeksiyonlar ve safra rahatsızlıklarında da sıkça oluşabilmektedir.

Gastrit enfeksiyonları bazı kimselerde uzun yıllar asemptomatik olarak yani hiçbir şekilde belirti oluşturmadan, bazı kimselerde ise ağır bir şekilde seyredebilmektedir.

Gastrit ve buna bağlı bel ağrısı oluşumu bazı hastalarda rastlanılan bir sıkıntıdır. Gastrit ağrısına bağlı oluşan ağrı çoğu zaman mideye vurmaktadır. Bazı kimselerde oluşan ağrının şiddetine bağlı olarak ağrı bel bölgesinde de hissedilebilir.

Gastrit Sırt Ağrısı Yapar mı?

Gastrit çoğu zaman bir başka mide rahatsızlığını da tetiklemektedir. Genellikle gastrite bağlı olarak mide gerekli sindirimi yapamaz ve buna bağlı olarak mide kapağında gevşeme meydana gelebilir. Mide kapağında meydana gelen gevşeme sonucu mide sıvısının yemek borusuna çıkması sonucu reflü meydana gelir.

Reflü yemek sonrasında meydana gelen, kişinin mide asidinin yemek borusunu eritmesine sebep olan bir rahatsızlıktır. Reflü genellikle kişinin çok acı çekmesine sebep olmaktadır. Çoğu zaman reflü sırt ağrısına sebep olabilmektedir.

Gastrit ve reflüsü bulunan hastalarda sırtta ve bel bölgesinde ağrı oluşumu çok sık meydana gelmektedir.

Mide rahatsızlıklarının bir diğer sebebi ise strestir. Günümüzde yoğun iş temposu ve buna bağlı kişilerin kendilerine yeterli zaman ayıramaması kişilerin mutsuz olmasına ve stresli bir yaşam sürmesine sebep olmaktadır. Mide rahatsızlığı olan kişilerin stresli yaşantıdan kesinlikle uzak durması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ