Arabadaki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadaki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?

Eskiden normal kauçuktan yapılan sakız günümüzde daha yumuşak bir kauçuktan yapılmaktadır. İçerisinde genelde tatlandırıcılar ve aroma verici maddeler bulunmaktadır. Sakız çiğnenmeye başladıktan kısa süre sonra yumuşar soğuduğunda ise donar.

Sakızlar özellikle yaz aylarında havanın sıcak olmasından dolayı yapıştığı yerde erir ve her yere bulaşabilir çıkarılması çok zor bir hale gelir. Kıyafetler, koltuk döşemeleri, araba sakızın yapışıp leke bırakabileceği yerlerden sadece bir kaçıdır. Peki arabadaki sakız lekesi nasıl çıkar?

Araba döşemesinde ya da arabanın diğer bölümlerinde meydana gelen sakız lekeleri için yapılması gerekenler;

1-) Sakızın kurumasını bekleyin

Eğer sakız yeni yapışmış ve sıcaktan çok yumuşamamış ise anında olduğu yerden çıkarabilirsiniz. Ancak sakızın yapışmasından belli bir süre geçtiyse sakızı kesinlikle hemen çıkarmaya çalışmayın.

Sakız o bölgeye yapışmış havada sıcak ise iyice gevşemiştir. Sizin sakızı oradan çıkarmaya çalışmanız sadece sakızın daha fazla yere yapışmasına sebep olacaktır. Bu sebeple sakızın kurumasını bekleyin ya da soğuması için soğuk su, buz vb. soğuk maddeler ile sakızın donmasını sağlayın.

2-)Donan sakızı kazıyın

Bekleyerek ya da soğutarak donmasını sağladığınız sakızı olduğu yerden kazıyın. Genellikle bu işlemi elinizle yapmanız bile yeterli olabilir. Ancak çok ince bir şekilde yayılan sakız lekesinde keskin aletler kullanarak da çıkarma işlemini sağlayabilirsiniz.

3-)Kalan lekeyi temizleyin

Sakız çıkarıldıktan sonra bazı durumlarda gözenek gözenek leke bırakabilir. Böyle kalan lekeler sirke ile çitilendiğinde kolaylıkla çıkabilir. Çıkması zorlu olan lekelerde sirke içerisinde önce bekletilmesi daha sonra yıkanması gerekmektedir.

Sirke dışında eczaneden alınan karbon tetraklorür ile de sakız lekesinin çıkması sağlanabilir. Bu sayede sakız lekesini kolayca çıkarabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ