Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Patlıcan, özellikle her mevsim rahatlıkla tüketebilmesi açısından birçok kişi tarafından mevsiminde ve taze bir şekilde alınıp kurutulmaktadır. Patlıcanı artık bildiğimiz şekilde tüketmek yerine, kuru bir şekilde de birçok yemeklerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Aşağıda yazmış olduğumuz adımları kullanarak, doğru bir şekilde patlıcan kurutabilir ve istediğiniz zaman rahatlıkla tüketebilirsiniz.

1-)Patlıcanların Taze Olduğundan Emin Olun

Patlıcan kurutmaya başlamadan önce ilk dikkat edilmesi gereken patlıcanların tazeliğidir. Patlıcanı alırken taze olduğuna emin olmanız kadar deforme olmamasına da dikkat etmelisiniz. Yani bir yerinde çürüme, yumuşama olmamalıdır.

2-)Patlıcanları Güzel Bir Şekilde Temizleyin

Patlıcan kuruturken dikkat etmemiz gereken ikinci önemli kısım ise temizliğidir. Öncelikle patlıcanları akan suyun altında güzelce yıkayın ve aşağısında bulunan saplarını kesin.

3-)Patlıcanların İçini Boşaltın

Üçüncü aşamamızda ise öncelikle temizlemiş olduğunuz patlıcanı eninden olmak üzere orantılı 3 parçaya kesmelisiniz. Eğer patlıcanlar küçük ise 2 parça da olabilir. Kesmiş olduğunuz patlıcanların içini kaşık yardımıyla ya da sebzeleri oymak için kullanılan oyacak ile çıkarabilirsiniz. Tüm bu temizleme işlemi bittiğinde patlıcanlarınız baş kısmı ve alt kısmı açık olacak şekilde, boru gibi bir görüntüye sahip olması gerekmektedir.

4-)Tuzlu Suda Bekletin

Patlıcanın acısını almak için, içinden çıkarmış olduğunuz yumuşak kısmı ve kesmiş olduğunuz patlıcanların hepsini bir kap içinde hazırlamış olduğunuz tuzlu suyun içinde maksimum 5 dakika olacak şekilde bekletin.

5-)Patlıcanları İpe Dizin

Bu aşamayı bir nevi düğme dikmek gibi düşünebilirsiniz. Burada patlıcanların fazlalığına göre ince bir ip kesip, bu ipi iğneden geçirin. Daha sonrasında ise boşluk bırakacak şekilde patlıcanlarınızı iğne yardımıyla bu ipe dizmelisiniz.

6-)Patlıcanları Kurutmaya Başlayabilirsiniz

Son işlem olarak ise, ipe boşluklu olarak dizmiş olduğunuz patlıcanları teras, balkon gibi bir alana, güneş alacağı şekilde asarak kurutmaya başlayabilirsiniz. Patlıcanların kurutulurken güneş alması çok önemlidir. Bu şekilde kurutma zamanı da oldukça azalmaktadır.

NOT: Patlıcanların içini boşalttıktan ve acısını aldıktan sonra iç kısmını çöpe atmak yerine sos ve meze olarak değerlendirebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Patlıcan Kuruturken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Patlıcanın taze olmasına dikkat etmelisiniz. Bozulmaya baÅŸlamış olan patlıcanlar kurutulurken bakteri oluÅŸturmaya baÅŸlayacağı için içinde herhangi bir besleyici maddenin kalmamasına neden olacaktır.
  • Patlıcanların temizliÄŸinin öneminden biraz önce bahsetmiÅŸtik. EÄŸer temizlenmemiÅŸ patlıcanı kurutulursa, saÄŸlığınız açısından problemler yaÅŸamanıza sebep olabilir. Ayrıca kurutulduktan sonra patlıcanın yıkanma olasılığı da yoktur.
  • Patlıcanları kuruturken güneÅŸ ışığı alması önemli demiÅŸtik. GüneÅŸ ışığının alacağı bir ortam yok ise kurutma süresinin de uzayacağını belirtelim. Fakat saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurutmak için muhakkak asmanız gerekmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ