Arabadan Yumurta Kokusu Nasıl Çıkar?

Arabadan Yumurta Kokusu Nasıl Çıkar?

Yumurta kokusu ilk başta rahatsız edici olmasa da, iyi temizlenmemesi durumunda koku durdukça kötüleşmeye başlar. Kokunun bu aşamaya gelmemesi için hemen müdahale etmek gerekmektedir.

Arabadan Yumurta Kokusu Nasıl Çıkar?

  • Araba her zaman havalandırılmadığı, küçük ve kapalı bir alan olmasından dolayı, bu durum aracın içine bir şeylerin dökülmesi durumunda eğer ki zamanında temizlenmezse oldukça kötü kokmasına neden olur. O yüzden aslında özellikle araçla hareket halindeyken mümkün olduğunca bir şey tüketmemeniz en doğrusu olacaktır. 😊 Gelelim yumurta kokusuna… Bu durum özellikle alışverişten döndükten sonra sıkça yaşanıyor. Eğer alışveriş poşetlerinden birinin içinde yumurtalar varsa, aracın küçük bir sarsıntısında yumurtalar kırılabiliyor. Ama açıkçası en üzücü an yumurtaların kırılması değil, onun arabanın içine sinen kokusu. Neler yapabileceğinizden bahsetmeden önce, bu durumla karşılaşmamanız için kesinlikle aldığınız yumurtaları sağlam bir şekilden yerleştirmeniz gerektiğini hatırlatalım. 😊
  • Araç içinde meydana gelen kokuları bastırmak için uygulayabileceğiniz en ideal yöntem arabayı bol bol havalandırmak. Bununla ilgili olarak, eğer kendi garajınız veya arabayı park ettiğiniz bir bahçeniz varsa, gece boyunca da arabanın camlarını açık bırakarak kokunun dağılmasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde yumurtaların kırıldığı kısım, eğer koltuklara bulaşmışsa veya yerde kırılmışsa, kokunun kaynağı bunlar olacağı için bu bölgelerin iyi bir şekilde temizlendiğinden de emin olmanız gerekiyor. Mümkünse deterjanlı su kullanarak bu bölgeleri iyice silmelisiniz.
  • Yumurtaları araçta taşımadan önce dikkat etmemiz gereken küçük ayrıntılar var. Tabii ki her zaman taşıdığımız yumurtaları kırmıyoruz ama nasıl taşımamız gerektiğini öğrensek aslında bu riski daha da azaltabiliriz. 😊 Biliyorsunuz artık alışveriş çantaları çıktı, bu torbalar naylon poşetlere nazaran daha sarıcı özelliktedir bu yüzden özellikle böyle yumurta gibi hassas malzemeleri bu torbalarda taşıyabilirsiniz. Araç içinde yumurtaları bu torbaya sararak üstüne ve yanına yumurtaları sıkıştıracak şekilde eşyaları koyabilir ani hareketlerde bile yumurtaların hareket etmesini ve haliyle kırılmasını engelleyebilirsiniz.

Çiğ Yumurta Lekesi Çıkar mı?

Yumurta leke bırakan bir besin değildir. Kumaş üzerine döküldüğü zaman ıslak mendille bile o bölgeyi iyice silerseniz leke kalmayacaktır. Kıyafetinize bulaştığında veya pamuklu bir kumaşa bulaştığında ise leke biraz daha belirgin olabilir, bu durumda da sıvı bulaşık deterjanı ve temiz bir sünger kullanarak lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. 😊

Yumurtayı Neden Tüketmeliyiz?

Yumurta, kalsiyum, fosfor ve birçok vitamini içinde barındıran bir besindir. Bu yüzden çocuk yaşlardan itibaren tüketilmesi, ileriki yaşlarda kişilerin özellikle kemik ve diş sağlığını önemli oranda güçlü kılmaktadır. Yumurtanın özellikle sarısının tüketilmesi, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar, hafıza güçlendirir.

Yumurtanın anne sütü kadar faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. İçerisinde sütten bile daha fazla protein bulunmasından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir ve sağlıklı bir kilo alımı sağlar, aynı şekilde doyurucu özelliğinden dolayı diyet programlarında da kullanılmaktadır. Günde bir haşlanmış yumurta yiyerek, ilerleyen yaşlarınızı daha sağlıklı karşılayabilirsiniz. 😊

Yumurta Nasıl Saklanmalıdır?

Yumurta her ne kadar kabuklu bir besin olsa da doğru bir şekilde saklanmaması durumunda çabuk bayatlar ve içeriden küflenmeye başlar. Bu yüzden aldığınız yumurtaları buzdolabında muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Yumurtanın buzlukta muhafaza edilmemesi gerektiğini de hatırlatalım. Her ne kadar dondurarak aslında bozulma süresini uzattığınızı düşünüyor olsanız da, yumurta bir işlemden geçmeden buzlukta saklanmaya müsait bir gıda değildir. İşlemden geçmesinden kastımız ise, örneğin yumurtayı kek yapmak için kullanıyorsanız, yumurtayı saklamayı değil yaptığınız keki buzlukta saklamayı düşünebilirsiniz. Bu inanın daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Ayrıca belirtmeden geçmeyelim, biliyorsunuz yumurtaların üzerinde de son tüketim tarihi yazmaktadır, bu yüzden son tüketim tarihi yazmayan yumurtaları almaktan kaçınmalısınız ve tarihi geçmiş yumurtaları da tüketmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ