Çorap Nasıl Katlanır?

Çorap Nasıl Katlanır?

Çorap kış aylarında özellikle ayaklarımızın üşümemesi için, yaz aylarında ise ayakkabının ayağımızı vurmaması için kullandığımız bir eşyamızdır.

Çorapları katlamayı hemen hemen hepimiz annelerimizden görerek öğrenmişizdir. Ancak doğru şekilde çorap nasıl katlanır? Belki de bizim katlama şeklimiz hatalıdır.

İşte aşağıda anlatılan yöntem ile çoraplarınızı katlamanız hem çok kısa sürecek hem de katlanan çoraplar ile daha az mekana daha fazla eşya koyabileceksiniz. İşte o yöntem;

1-)Öncelikle Çorapların Yüzlerini Çevirin

Çorapları yüzlerini çevirmeden katlar iseniz çorapları giyme esnasında açtığınızda çorapların tersi ile karşılaşırsınız. Burada ikinci bir adım olarak çorapların düzüne çevirmeniz gerekir bu da gereksiz bir iş gücüdür.

Çorapları yüzüne çevirip katladığınızda ayrıca çorapların iç kısımları katlama esnasında dışarı gelir böylece çorabınız giyilene kadar tozlanmamış olarak bekleyebilir.

2-)Çorapları Birbiri Üstüne Koyun

Buradaki püf nokta çorapları koyarken ters yönde koymak. Alt tarafa çorabın bilek kısmını koyunuz. Üstüne ise çorabı koyarken bilek kısmı üzerine topuk kısmı gelecek şekilde koyunuz. Bu işlemden sonra çorapları düzleyin ve çorabın bilek kısmının olduğu taraftan başlayarak katlama işlemini yapınız.

Bu işlem sayesinde çoraplarınız hem daha az yer kaplamış olacak hem de katlama şeklinden dolayı çoraplarınızı açtığınızda hiçbir şekilde buruşukluk olmayacak.

3-)Alternatif Yöntem

Herkes elinin alıştığı şekilde çorap katlamaktadır. Ancak katlanacak çorap miktarının artması işleri biraz daha pratik yapmaya zorlamaktadır.

Yukarıdaki yönteme alternatif olacak bu yöntemde yapmanız gerekenler;

  • Öncelikli olarak bütün çorapları yüz kısmına çeviriniz. Bu işlemi yapar iken çorap çiftlerini eşlerseniz işiniz bir adım daha kolaylaşmaktadır.
  • Bu işlem ardından çorapları tek tek düzeltin ve çorabın topuk kısmını boyun kısmına doğru ikiye katlayın.
  • Bu şekilde ikiye katlanan çorap çiftlerini üst üste koyunuz ve katlayın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ