Aynada Leke Kalmaması için Ne Yapılmalı?

Aynada Leke Kalmaması için Ne Yapılmalı?

Aynalar gerek evlerde gerek ofislerde gerekse de farklı alanlarda sıklıkla kullanılan eşyalar arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise aynaların farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabilir olmasıdır. Özellikle banyolarda sıklıkla kullanılmalarına karşın farklı çeşitleri bulunmasından dolayı odalarda, girişlerde ve isteğe bağlı olarak farklı alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Ayna çeşitleri ise boy aynaları, banyo aynaları ve dekoratif aynalar olarak 3 genel başlık altında toplanır. Bu başlıklar altında aynalar oldukça geniş bir kullanım alanına sahip oldukları için ayna kullanımı çok yaygındır. Aynalar insanların kendilerini iyi hissetmeleri içinde kullanılan bir eşya türüdür. Aynaların yaygın olarak kullanılmasının bir nedeni de budur. Bu kadar sık kullanılan aynalarsa ise leke oluşumu hiç istenmeyen bir durumdur. Özellikle banyo aynaları diğer aynalara oranla çok daha fazla kirlenir. Bu durumda daha çok lekelenmelerine neden olur. Ancak aynalarda leke kalmaması için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Aynada Leke Kalmaması için Uygulanabilecek Yöntemler Nelerdir?

1-)Sirke ve Su Kullanarak

Sirke ve su kullanarak aynada leke kalmamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için 1 litre suya 3 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz sirkeli su karışımı ile leke kalmasını istemediğiniz tüm aynalarınızı silebilirsiniz. Sirke ve su karışımı aynada leke kalmaması için kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biridir.

Bu nedenle tüm aynalarda sirkeli su karışımı yöntemini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha etkili sonuçlar elde etmek için aynalarınızı sirkeli su karşımı ile silerken gazete kağıdı kullanın. Sirkeli su yöntemini daha pratik hale getirmek için hazırladığınız karışımı bir sprey şişesine koyabilirsiniz.

2-)Patates Kullanarak

Aynada oluşan lekeleri önlemek adına etkili olan bir diğer yöntem de patates kullanmaktır. Patatesi ortadan ikiye bölerek aynaya sürün. Bu aşamada aynanın tüm yüzeyine patatesi sürdüğünüzden emin olun. Daha sonra ayna üzerinde iz bırakmayacak bir bez yardımı ile içine çok az miktarda alkol katılmış su ile silebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak az miktarda alkol ile karıştırılmış olan suyla durulayarak da aynayı temizleyebilirsiniz. Bu şekilde aynada leke kalmamasını sağlamış olursunuz.

3-)Alkol Kullanarak

Alkol kullanarak aynada leke kalmaması için bir parça pamuğu alkole batırarak aynayı silin. Bu işlemi uygularken aynanın çerçevesine alkolün gelmemesine dikkat edin. Çerçeveye alkolün değmesi durumunda çerçevede aşınmalar meydana gelebilir.

NOT: Aynaların doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları aynaların sararmasına neden olur. Güneşe bağlı olarak oluşan sararmalar herhangi bir işlem uygulanarak giderilemez. Bu nedenle aynaların doğrudan güneşe maruz kalmalarını engellemek aynaların daha uzun süre kullanılmalarına katkı sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ