Çakmak Taşı Nasıl Takılır?

Çakmak Taşı Nasıl Takılır?

Çakmak taşını değiştirmek için öncelikle çakmağın dış kısmını çıkarmanız gerekiyor. Çoğu çakmakta resim basılmış olan bir dış yüzey vardır. Çakmağınızdaki çakmak taşı değişimi için menteşenin yanındaki pime basılarak yavaşça çekip çıkarılması gerekiyor. İçinden çıkardığınız uzun kısımın ucundaki vidayı döndürerek açın. Bazı çakmaklarda bu kısım açılır kapanır olarak yukarı doğru itilen bir mekanizma olarak tasarlanmıştır. Açtıktan sonra içinden yay ve küçük bir çakmak taşı çıkacaktır.

Çakmak taşının olduğu bölüm çakmağın içindedir. Bu bölümü pimden doğru çıkararak bulabilirsiniz. Çakmak taşı bu kısma yerleştirilmelidir. Daha sonra yaptığınız işlemleri tekrarlayarak çakmağı geri takın.

Çakmağı sökme kısmında tırnağınızın zedelenmesini istemiyorsanız, bir toka yardımıyla da parçaları çıkarabilirsiniz. Çakmağın parçalarını ayırırken kaybolmaması için açık renkte düz bir zemin kullanın. Çakmağı küçük yaştaki çocukların oynayabileceği bir yerde bırakmamaya özen gösterin.

Çakmak Taşı Nedir?

Çakmak taşının diğer isimleri ateş taşı ve sileks(silex) taşıdır. Siyah, kahve ve gri renklerde bulunan bu taş denizlerdeki bazı maddelerin çökelmesiyle oluşan doğal bir taştır. Yarım milimetre çapındaki bir çakmak taşı 1.300 ila 1.600 kez yanabilir.

Çakmak taşı ilkel çağlardan beri gerek ateş yakmak için, aletleri hazırlarken ve avcılık için kullanılmış bir kuvars çeşididir. Doğada kolayca bulunabilir.

Çakmak Neden Bozulur?

Çakmak taşı bitmiş olabilir. Çakmakta yanmayı sağlayan gaz bitmiş olabilir. Çakmağın bazı aksamları zarar görmüş olabilir.

Çakmak Tamiri Nasıl Yapılır?

Öncelikle çakmağın neden çalışmadığını anlamak gerekir. Gazı biten çakmaklar için marketlerde satılan çakmak gazları yardımcı olacaktır. Çakmak taşı ile ilgili bir sorun varsa da çakmak taşı değiştirilebilir.

Çakmak Taşı Fiyatları

Çakmak taşını değiştirmek için nereden temin edebilirsiniz? Bazı marketlerde ve internet üzerinden satılan çakmak taşını tabletler halinde bulmak mümkün. 100 adet normal çakmak taşı yaklaşık 10 tl gibi bir fiyat ile satılmaktadır. Çakmak taşlarının ve çakmağın markası da satılan aksamların fiyatlarını değiştirecektir.

Kamp için satılan ateş başlatıcı aksesuarlar yine çakmak taşı kategorisine girebilir. Magnezyum çubuğu olarak adlandırılan ateş yakma çubukları kampçılar ve acil durumlar için tercih edilen bir malzemedir.

Çakmak taşı doğada bol bulunan bir malzemedir. Eski çağlardan beri çoğu alanda kullanılan çakmak taşı ateş yakmak için hala kullanılmaktadır. Piyasada çok düşük fiyatlara temin edebileceğiniz çakmak taşı ile çakmağınızdaki tüpü çıkararak değişimini yapabilirsiniz. Çakmak taşının 2018 fiyatları yazıda belirtildiği gibidir. Çakmağınız bozulmuş ise bu çakmak taşından dolayı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ