Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Balıktan sonra helva tüketilmesinin en büyük nedeni balığın içinde bulunan fosfordur. Özellikle fazla balık tüketimi sonrasında fosfor maddesi mide asitlerinin dengesini bozduğu için şekeri düşürüyor ve daha sonrasında mide bulanmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden helva yenerek bu durum dengeleniyor.

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi aslında işin asıl sebebi balığın içinde bulunan fosfor. Bu, her balık yendiği zaman ortaya çıkabilen bir durum değil, daha çok aşırı balık tüketimi sonrasında hissedilen bir durumdur. Yani çok fazla balık seviyor ve yiyorsanız, arkasından helva yemeniz doğru olacaktır.

Peki başka hangi tatlılar yenir? Diye soracak olursanız, helva içerdiği malzemeler ve besin değerlerinden dolayı balık ile herhangi bir etkileşim olmaz, yalnızca mideyi rahatlatır ve şekeri dengeler. Fakat yanında yenilebilecek diğer tatlılar mide zaten bulandığı ve kötü hissedildiği için diğer yenebilecek tatlılarda bu durumu geçirmek yerine daha çok rahatsız hissetmenize sebep olacaktır. Bu yüzden önerilmemektedir.

Balık Ne Sıklıkla Tüketilmelidir?

Balık özellikle çocuk yaşlardan itibaren haftada iki kez olacak şekilde tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Balığın vücut gelişimine büyük oranda katkı sağlaması ve aynı zamanda beyin sağlığını da korumasından dolayı kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalardan biridir. Balığın diğer faydalarından da kısaca bahsetmemiz gerekirse;

  • Balık bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle mevsiminde ve taze olarak tüketilen balık, içeriğindeki yağ oranından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi gereken zorunlu bir et türüdür.
  • Balığın içinde bulunan omega 3 kalp sağlığını korumaktadır. Özellikle yüksek kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü arttırmaktadır.
  • Balığın içeriğinde bulunan doğal yağ, vücuttaki hücrelerin onarılmasında ve yeni dokuların daha kolay bir şekilde oluşmasında gerekli proteini taşımaktadır.
  • Eklem ağrıları için birebir tedavi sağlamaktadır.
  • Haftada iki kez balık tüketmek, günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan Alzheimer hastalığından da kişiyi korumaktadır.

Balık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Balık alırken bilhassa önem vermeniz gereken iki konu vardır. Birincisi, alacağınız balığın mevsiminin olması gerekmektedir. Balıkta bulunan besin maddelerinden tam olarak faydalanabilmeniz için bu oldukça önemli bir detaydır. Her zaman aynı balığı tüketmek yerine, mevsiminde çıkan balıkları tüketmek daha faydalı olacaktır.

İkinci konu ise balığın tazeliğidir. Taze olan balık vücudunuzda sürekli iyi anlamda katkılar sağlayacaktır. Fakat bayatlamış balık da tam tersine sizin midenizi bozacak, sindirim sisteminizi etkileyecek ve zehirlenmenize sebep olacaktır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda ilk yapmanız gereken en yakın sağlık kuruluşuna giderek tedavi olmaktadır. Aksi halde yanlış tedavi ya da geç müdahale yüzünden vücudunuz kalıcı olarak etkilenebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ