Mikrofiber Bez Nasıl Temizlenir?

Mikrofiber Bez Nasıl Temizlenir?

Mikrofiber bezler son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde hayatımıza giren ve özellikle de ev hanımları için harika bir eşya olarak evlerde yerini aldı. Sadece su ile ortaya harika bir temizlik çıkaran bu mikrofiber bezler tüm yüzeylerde kullanmak için de uygun bezlerdir. Bu nedenle evde her yer bu bezler ile kolaylıkla temizlenebilir.

Ancak bu bezlerin de belli aralıklar ile temizlenmesi gerekir. Temizliği aksatılan bezlerin işlevleri azalır ve eskisi kadar iyi temizleyemezler. Tüm yüzeylerde kullanılabilen bu bezleri temizlerken ise ağır kimyasal içeren deterjanlar, temizleme ürünleri kullanmamak oldukça önemli. Çünkü bu tarz deterjanlarda bulunan ağır kimyasallar mikrofiber bezlerin özelliğinin bozulmasına neden olur ve etkilerini azaltır. Bu nedenle mikrofiber bez temizliğinde beyaz sabun, arap sabunu ve sirke gibi doğal yöntemler kullanılmalıdır. Bunların yanında bulaşık deterjanı da tercih edilebilir.

1-)Beyaz Sabun

Beyaz sabun oldukça etkili bir temizleme malzemesidir ve doğal olduğu için hiç bir yüzeye zarar vermez. Temizlemek istediğiniz mikrofiber bezi öncelikle ıslatın. Ardından beyaz sabun ile köpürtün. Eğer zorlu lekeler ya da yoğun bir kir mevcutsa bir süre sabunlu şekilde bezi bekletin. Yeterince bekledikten sonra akan suyun altında yıkayın.

2-)Arap Sabunu

Arap sabunu evlerde kullanılan doğal temizlik malzemelerinden biridir. Birçok yüzey temizliğinde kullanılabilen arap sabunu mikrofiber bez temizliğinde de kullanılabilir. Bunun için az miktarda arap sabununu mikrofiber bez üzerine koyup su ile çitileyerek köpürtün. Yoğun kirler için bu şekilde bekletebilirsiniz. Ardından akan suyun altında bol su ile iyice durulayın.

3-)Sirke

Sirke, birçok yerde kullanılabildiği gibi mikrofiber bez temizliğinde de kullanılır. Bunun için yapılması gereken oldukça basittir. Eşit oranlarda sirke ve su kullanarak bir karışım hazırlayın. Burada kullandığınız sirkenin ne sirkesi olduğu koku dışında önem taşımamaktadır. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız, elma sirkesi kullanın. Temizlemek istediğiniz mikrofiber bezinizi bu karışımın içine koyun ve 5-10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fazla bastırmadan nazik hareketler ile ovalayarak bezinizi temizleyin. Daha sonra akan suyun altında durulayın.

4-)Bulaşık Deterjanı

Özellikle mutfaklarda kullanılan mikrofiber bezler için sıklıkla başvurulabilecek bir yöntemdir. Çünkü mutfakta ulaşması en kolay üründür bulaşık deterjanı. Bu nedenle bezin üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı dökerek yağlı lekelerden bile kolaylıkla arındırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ