Bamya Derin Dondurucuda Saklama Yöntemleri

Bamya Derin Dondurucuda Saklama Yöntemleri

Bamya, kendine has dokusu ve lezzeti ile hemen hemen herkese hitap eden bir sebze değildir. Ancak bamya aşığı olan her mevsim bamya tüketebilecek insanların olduğu da unutulmamalıdır. Bamya mevsiminde tüketilmesi gereken sebzelerdendir. Mevsimi dışında bulmak zor olduğu gibi bulunan bamya ya lezzet olarak kötü ya da çok pahalıdır.

Tüm bu nedenler bir araya getirildiğinde ev hanımlarının bulmuş olduğu iki çözüm bulunmaktadır. Birinci çözüm bamyayı kurutmak ve kışın kulanmak üzere hazırlamaktır. Bu yöntem kolaydır ancak her yörede sebelerin kurutularak saklanması uygun olmadığı için bu yöntem bir nevi kısıtlı kalmıştır.

İkinci ve en sık kullanılan yöntem ise bamyaların buzlukta dondurularak saklanmasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Aşağıda bamyaların buzlukta hangi şekillerde saklanabileceği ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Kullandığınız bamyaların bozulmadan korunmasını istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri dikkatlice okuyup uygulayınız.

1-)Temizleyin

Öncelikli olarak bamyaları güzelce yıkayınız. Yıkama işlemi daha sonrasında bamyalarınızı kulanırken tekrar temizleme aşaması olmasından sizi kurtarmaktadır. Ayrıca hijyenin sağlanması için bol bol yıkama basamaklarının olması gerekmektedir.

2-)Çöpleri Ayıklayın

Derin dondurucuya kesinlikle sebzelerin yenmeyen yerlerini ayıklamadan, çöplerini temizlemeden sebzeleri koymayınız. Bu durum hem derin dondurucunuzda daha fazla yerin kaplanmasına sebep olur hem de donmuş yiyeceklerin daha sonradan kullanımı esnasında size gereksiz bir iş yükü daha çıkar.

Bu sebeple derin dondurucuya koyacağınız her sebze için öncelikli olarak yıkama ardından çöplerinde arındırma ve son olarak gerekli ise tekrar yıkama işlemini bir prensip olarak benimseyiniz.

3-)Şoklayın

Şoklama işlemi ile hazırlanmış ve dondurulmuş sebzeler normal şekilde dondurucuda saklanan sebzelere göre çok daha uzun ömürlüdür. Aynı zamanda sebzelerin rengi ve kokusunda da değişim meydana gelmemektedir.

Bu sebeple ayıklamış ve yıkamış olduğunuz sebzeleri önce sıcak su içerisine atınız. Burada şoklayacağınız sebze bamya olduğu için kaynayan suya bir miktar limon da ekleyiniz. Birkaç dakika içerisinde hızla sıcak suyun içerisinden alınız ve soğuk buzlu suyun içerisine atınız. Bu şekilde bamyalarınızı şoklamış olursunuz. Bu işlemin ardından hiç zaman kaybetmeden bamyalarınızı istediğiniz miktarlarda ayırınız ve buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucudunuzda saklamak üzere kaldırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ