Tıraş Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tıraş Makinesi Nasıl Temizlenir?

Günümüzdeki günlük hayatın her geçen gün daha hızlı akıyor olması bazı işleri daha kısa sürede halletmemizi gerektiriyor. Bu noktada ise gelişen teknolojiden faydalanmak işten bile değil. Özellikle erkekler için tıraş oldukça zaman alan bir iş olabiliyor. Normal şartlarda bir berbere gidip tıraş olmak gerekirken artık günümüzde günlük hayatta berberde geçirilecek zamanı kısaltmak adına tıraş makineleri kullanmak çok daha elverişli hale geliyor.

Tıraş makineleri oldukça pratik, hızlı ve konforlu bir tıraş hizmeti sunar. Tıraş makinesi kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunların en başındaysa temizlik gelmektedir. Tıraş makinenizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Çünkü tıraş makinelerinin belli bölgelerinde zaman içerisinde ölü deri, kıl ve toz birikir. Bu biriken ölü deri, toz ve kıl ise tıraş makinenizin performansını düşürür aynı zamanda sizin sağlığınızı tehdit edecek bakteriler üremesine de sebep olabilir.

1-)Fırça ile Temizleme

Tıraş makinesini temizlerken fırça kullanmanız işinizi oldukça kolaylaştıracak etkili bir yöntemdir. İlk olarak kullanmadığınız bir diş fırçası veya yumuşak uçlu başka bir fırça alın. Tıraş makinenizin modeline göre bu noktada kullanma kılavuzundan yardım alabilirsiniz, tıraş başlığını açın. Tıraş başlığını açtıktan sonra veya modeline göre çıkarılabilen bir model ise tıraş başlığını çıkardıktan sonra, fırçanız ile tıraş başlığın altını güzelce fırçalayın.

İçerisinde kıl, deri ve toz kalmayacak şekilde fırçaladıktan sonra çıkardığınız veya açtığınız tıraş başlığını yıkayın. Ardından yerine takın veya kapatın.

2-)Suyla Temizleme Yöntemi

Tıraş makinesini temizlerken sudan faydalanabilirsiniz. Tıraş makinenizi su ile yıkamak için öncelikle kullanma kılavuzunu dikkatle inceleyin ve tıraş makinenizin su ile yıkanmaya uygun olması durumunda bu yöntemi uygulayın. Tıraş makinenizin kullanma kılavuzunda verdiği talimatları takip ederek makinenizi güzelce yıkayın.

3-)Kağıt veya Peçete

Tıraş makinesini temizlerken kağıt veya peçeteden faydalanmak çok etkili olmasa da pratik bir yöntemdir. Eğer makinenizi temizleyecek zamanınız yoksa ya da üşeniyorsanız bu yöntem oldukça etkili olacaktır. İlk olarak bir kağıdı veya peçeteyi alın ve biraz ıslatın. Daha sonra makinenizin tıraş başlığını açın veya çıkarın ve ıslattığınız kağıt veya peçete ile silin. Başlığı kapatın veya yerine takın.

4-)Tıraş Makinesi Temizleme Spreyi

Tıraş makinesini temizlerken marketlerde veya mağazalarda bulabileceğiniz tıraş makinesi temizleme spreylerinden de faydalanabilirsiniz. Tıraş makinesi temizleme spreyi ile hem daha etkili hem de daha hızlı bir temizliğe sahip olabilirsiniz. İlk olarak tıraş makinenizin tıraş başlığını kullanma kılavuzunda anlatıldığı şekilde açın veya çıkarın ve tıraş makinenizin haznesine spreyi sıkın. Daha sonra nemli bir bez ile güzelce temizleyin. Temizledikten sonra tıraş başlığını kapayın veya yerine takın. Tıraş makinenizi eski temizliğine ve performansına kavuşmuş olarak kullanmaya devam edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ