Kavrulma İzleri Nasıl Geçer?

Kavrulma İzleri Nasıl Geçer?

Kavrulma izlerinin oluşmasının belli sebepleri vardır. Ütünün sıcaklığının ayarlanmaması, soba ısısı veya tencerenin ocak üstünden alındıktan sonra kumaş üstüne konulması kavrulma izlerine neden olabilir.

Kavrulma izlerini geçirmenin birkaç yöntemi vardır.

Kavrulma İzlerini Geçirmenin Yolları

1-)Boraks

Boraks ve su kullanılarak kavrulma izleri giderilebilir. Boraks, suda ve sıcaklıkta çözünebilen, borik asitten türetilen bir çeşit sodyum tuzudur.

1/4 ölçek boraks ve 4 ölçek su karıştırıldıktan sonra kavrulmuş bölgeyi hafif ıslatıp karışım sürülür. Ardından kumaşın bol su ile yıkanması gerekir. Bu sayede kavrulma izi geçecektir.

2-)Beyaz Sirke

Damıtılmış beyaz sirke ve yarısı kadar bebek pudrası karıştırılır. Üç veya dört tane soğan kesilip karışıma eklenir. Ve oluşturulan karışım kaynatılır. Ardından soğutulup kavrulmuş bölgeye sürülür.

3-)Gliserin

Dörtte bir oranında gliserin ve iki ölçek soğuk suya, boraks eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım kavrulmuş bölgeye sürülür. Kumaş ara ara yoğurulmalıdır. Yarım saat sonra karışımı emen kumaş yıkanmalıdır.

4-)Krem Tartar

Halı üzerindeki kavrulma izleri için krem tartar faydalı olacaktır. Ardından yukarıda belirtilen karışımlar da uygulanabilir.

5-)Peroksit Solüsyon

Hidrojen peroksit yani oksijenli su faydalı bir leke çıkarıcıdır. Beyaz naylon ve suni ipekler dışında kullanılması önerilir. Halıdaki kavrulmuş bölgeler için temiz bir bez ile bölgeye peroksit solüsyon sürülmesi ve ardından bezin bölgeye bastırılması izlerin geçmesinde fayda sağlayacaktır. Bu karışımın kullanılması ardından halının elektrik süpürgesi ile temizlenmesi gerekir.

6-)Soda

Kavrulma izi yeni oluşmuşsa, ilk uygulama olarak bölgeyi soda ile ıslatıp kağıt havlu ile emdirmek faydalı olabilir. Ancak kavrulma izinin oluşması üzerinden belli bir süre sonra soda faydalı olmayacaktır.

7-)Soğan

Bir soğanı ikiye bölüp bölgede gezdirmek kavrulma izlerinin geçmesine yardımcı olacaktır. Ardından soğuk suda kumaş bekletilmelidir.

8-)Elektrik Süpürgesi

Halıdaki kavrulma izleri elektrik süpürgesinin hortumu yardımıyla giderilebilir. Kavrulmuş bölgeye elektrik süpürgesinin hortumunun tutulması kavrulmuş bölgedeki tüyleri alacaktır.

9-)Metal Cilası

Özellikle mobilyalardaki yanık izlerine faydalı olan metal cilası, kullanımda uzmanlık gerektirir. Vazelin veya yağ izlerin kapatılmasında faydalı olacaktır.

10-)Limonlu Su

Limonlu su ile bölgeyi ıslatıp güneşte bekletmek izlerin geçmesine faydalı olacaktır. Yüz bölgesindeki akne izlerinin de geçmesine yardımcı olan limon, kumaşlar üzerinde de etkili olacaktır.

11-)Yama

Kavrulma izi hiçbir şekilde geçmiyorsa ve mobilya gibi bir eşyada kavrulma görüldüyse, yama işlemi yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ