Bavul Temizliği Nasıl Yapılır?

Bavul Temizliği Nasıl Yapılır?

Tüm seyahatlerde mutlaka bulunan eşya bavuldur. Bütün eşyalarımızı toplamaya yardımcı olan bu bavullar zaman içinde ve kullanım koşullarına göre kirlenirler. Gidilecek yere ve kalınacak süreye boyutları ve tipleri farklılık gösterse de yolculuğun tüm kirini üstlenen eşya bavullardır. Bu nedenle bavul temizliği oldukça önemlidir.

Evlerde sağlığımızı tehlikeye atmamak adına yolculuktan gelince bavullar hemen temizlenmelidir. Böylece bavullara bulaşan mikroplar eve dağılmadan gitmiş olurlar. Burada bavulunuzun türü önem kazanmakta. Çünkü farklı türdeki bavullar farklı yöntemler kullanılarak temizlenir. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise kolaylıkla bulunabilecek basit birkaç malzeme gerekmektedir. Bunlar; şampuan, bulaşık deterjanı, amonyak, yumurta akı, yün bez ve mikrofiber bez malzemeleridir.

1-)Şampuan

Bavul temizliğinde etkili çözümler sağlayan yöntemlerin başında şampuan gelir. Bu yöntemi kumaş bavullarda ya da plastik sert bavullarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Öncelikle nemli bir bez yardımı ile valizin üzerinde oluşan tozları temizleyin.

Daha sonra mikrofiber bir bezi ıslatın ve fazla suyunu sıkın. Ardından ıslattığınız mikrofiber bezinizin üzerine bir miktar şampuan dökün. Bu noktada normal bir şampuan kullanabileceğiniz gibi bebek şampuanları da kullanabilirsiniz. Oldukça etkili sonuçlar sağlar. Şampuan su yardımı ile iyice köpürene kadar bavulunuzu silin. Sonrasında temiz bir bez ya da havlu ile bavulu tüm şampuandan arındırana kadar silin ve tam kurumasını bekleyin.

2-)Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı ile bavul temizleme yöntemi de kumaş ve plastik yüzeyli bavullar için uygun bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamaya başlamadan önce nemli bir bez ile bavulunuzun üzerindeki tozları ve kaba kirleri temizleyin.

Daha sonra ıslak bir bezin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı dökerek bavulunuzu ovalayarak silin. Bu şekilde bavulunuzu iyice köpürttükten sonra ıslak bir bez yardımı ile bavulunuzu tüm deterjandan arındırana kadar tekrar tekrar silerek temizleyin.

3-)Amonyak

Bavulunuzu amonyak ile temizlemek istiyorsanız eğer öncelikle bavulunuzun yüzeyindeki kaba kirleri ıslak bir bez ile silerek temizleyin. Daha sonra 1 litre suya 5 yemek kaşığı amonyak ekleyerek bir karışım hazırlayın. Temizlemek istediğiniz bavul sayısına ve hacmine göre miktarı aynı ölçüde arttırabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışım ile bavulunuzu silin ve kurumaya bırakın.

4-)Yumurta Akı

Deri bavullar için oldukça etkili bir yöntemdir. İyice köpürene kadar çırptığınız yumurta akına kuru bir yün bez batırın. Bu bez ile deri bavulunuzu silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ