Nar Ekşisi Lekesi Nasıl Çıkar?

Nar Ekşisi Lekesi Nasıl Çıkar?

Nar ekşisi genelde salatalarda, çeşitli dolmalarda ve et yemeklerinde kullanılan bir sos çeşididir. Nar ekşisi lekesini çıkarmakta nar suyu lekesi çıkarmak kadar zordur. Nar ekşisi, döküldüğü yerde leke oluşturmak ile beraber yapış yapış bir etki de bırakır.

Bazen sadece deterjan ile birlikte çamaşır makinesine attığımız kıyafetlerimizden nar ekşisi lekesi çıkmayabilir. Bu durum da farklı yollar izlenebilir. Özellikle halı gibi çamaşır makinesine atılamayacak eşyalardaki nar ekşisi lekesini çıkarmak ayrı bir uğraş gerektirecektir.

Nar Ekşisi Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Limon Kolonyası İle Çıkarma Yöntemi

Nar ekşisi lekesinin olduğu bölgeye bol miktar da limon kolonyası dökülür ve limon kolonyası dökülen yer bir bez yardımı ile ovalanır. Leke de açılmalar olduğunda deterjan ile birlikte çamaşır makinesinde yıkanır.

2-)Aspirin İle Çıkarma Yöntemi

Nar ekşisinin bıraktığı lekeyi çıkarmanın yollarından biri de aspirinli su yöntemidir. Ilık suyun içerisine 2-3 tane aspirin atılır ve çözünmesi beklenir. Çözündükten sonra aspirinli su lekenin üzerine dökülür ve sert bir bez yardımı ile leke silinir. Leke geçtikten ya da leke üzerinde açılmalar olduktan sonra çamaşır makinesinde deterjan ile yıkanır.

3-)Oda Parfümü İle Çıkarma Yöntemi

Lekenin olduğu bölgeye bol miktarda oda parfümü sıkılır ve bekletilir. Daha sonra lekenin üzerine sıcak su dökülür ve bir bez yardımı ile silinir. Eğer oda parfümü sıkılan nesne kumaş ise çamaşır makinesinde yıkanır. Fakat leke halının üzerinde ise saf su ile ıslatılmış bir bez yardımı ile durulanana kadar silinir.

Kurumuş Nar Ekşisi Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Leke kıyafet üzerinde ise kıyafetlere göre, halı ise halıya göre yüksek güçte bir temizleyici nar ekşisi lekesinin üzerine dökülür ve uzun bir süre bekletilir. Bu esnada leke temizleyici yardımı ile çözünür hale gelir ve lekede açılmalar görülür. Daha sonra kıyafet ise çamaşır makinesinde yıkanır, halı ise saf su ile durulanana kadar bir bez yardımı ile silinir.

Halı Üzerinden Nar Ekşisi Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Halı üzerinden lekenin çıkarılması için özel halı şampuanları ya da halı için olan deterjanlar kullanılabilir. Bu ürünler lekenin çıkarılması için etkili olacaktır. Lekenin üzerine uygulanan ürünler fiber bez ile silinmelidir. Bu bezler halı için olan deterjan ve özel halı şampuanı ile birlikte kullanıldığında halı üzerindeki leke daha kolay çıkacaktır. Ama diğer sıradan lekelerin aksine biraz daha zaman alabilir ve uğraş gerektirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ