Bebeğimin Kafasında Kist Var

Bebeğimin Kafasında Kist Var

Bebeğin kafasında kist oluşumu genellikle hamileliğin ilk zamanlarında meydana gelmektedir. Hamilelik anne adayının çok dikkatli olması gereken bir süreçtir.

Anne adayı normal şartlarda kullandığı ilaçları hamilelik esnasında kullanamaz. Çünkü hamilelik esnasında kullanacağı ilaç ve kimyasal maddeler plasenta yoluyla bebeğe geçer. Bebeğe geçen bu kimyasal maddeler bebekte birçok fonksiyon ve anatomik bozukluğa sebep olur.

Bebeğimin kafasında kist var diyorsanız kistin kaynağını bulmak için hamileliğinizin ilk aylarına kadar gitmelisiniz. Özellikle bebeğe geçen kimyasallar bebekte kist oluşumuna sıkça sebep olmaktadır.

Bebeğimin kafasında kist var ne yapabilirim diyorsanız öncelikle yapacağınız her adım doktor kontrolünde olmalıdır. Bebekler normal bir bireye göre daha hassas ve metabolizma olarak daha farklıdır.

Bebeğin kafasındaki kistin iyi huylu olup olmadığının öğrenilmesi birinci görevdir. Kist hızlı büyüyen bir kist mi? Bebeğin büyüme gelişmesine,beyin fonksiyonlarına, hormonal fonksiyonlarına zarar verip vermediği büyük önem taşır.

Bebeğin büyüme gelişmesine, beyin fonksiyonlarına ve hormonal fonksiyonlarına zarar veren tümörlerin acil şekilde ameliyat edilmesi gerekmektedir.

Bazı durumlarda kafada oluşan kistler zararsız olabilmektedir. Özellikle hamileliğin ilk aylarında meydana gelen ve bebeğin büyümesi esnasında ortadan kaybolan kistler bulunmaktadır. Bu tarz kistlere koroid plexus kisti denilmektedir. Bu tarz kistler cerrahi müdahale gerektirmez kendiliğinden kaybolur.

Hamilelikte Bebeğin Kafasındaki Kist

Hamilelikte bebeğin kafasındaki kist oluşumu rahatlıkla tespit edilebilir. Özellikle hamileliğin 20. haftasından itibaren ultrason muayenelerinde bebekte oluşan kistler tespit edilebilir.

Tespit edilen kistlerin iyi huylu ya da kötü huylu olduğunu tespit etmek için gerekli incemeler yapılır.

Yapılan araştırmalara göre bebekte oluşan kistlerin kaynağı genellikle hamilelik esnasında alınan ilaçlar ve kimyasallarla alakalıdır. Özellikle hamilelik esnasında alkol, morfin, eroin gibi bağımlılık yapan maddelerin kullanımı bebekte ciddi sorunlara yol açmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ