Karnın Alt Bölümünde Şiddetli Kasılma

Karnın Alt Bölümünde Şiddetli Kasılma

Karın bölgesinde meydana gelen ağrıların birçok sebebi olabilir. Bu sebeple ağrının nedenini bulmak için özellikle ağrının nerede meydana geldiğine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Karnın alt bölümünde şiddetli kasılma ile meydana gelen karın ağrılarının en genel meydana gelen türüdür. Bu ağrı akıllara ilk olarak apandisiti getirmektedir. Bazı kişilerde ağır kaldırma sonucu ya da ani hareketler ve travma sonucunda apandisit patlayabilir. Bu durum çok tehlikelidir ve hızlı bir şekilde apandisit alınması gerekir. Karnın alt bölümünde şiddetli kasılma ile kendini gösterir ve kişinin dayanamayacağı şiddette ağrı giderek artmaktadır. Bu tarz durumlarda acilen bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

Karnın alt bölümünde şiddetli kasılma kadınlarda özellikle adet dönemlerinde sık sık meydana gelir. Bu durum özellikle adetin ilk ve ikinci gününde şiddetlidir ancak bu durum her kadında görülmek zorunda değildir.

Karnın alt bölümünde şiddetli kasılmaya sebep olabilecek diğer hastalıklar;

    • İdrar torbası ve idrarın çıkış kısmı olan üretrada meydana gelen iltihaplanma şiddetli ağrıya ve kasılmaya sebep olur.
    • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
    • Yumurtalıkta meydana gelen kistler sonucunda ciddi ağrılar oluşur.
    • Rahimde meydana gelen kistler ağrı ve kasılmalara sebep olur.
    • Dış gebelik oluşumu da karnın alt bölgesinde ağrı oluşumuna sebep olmaktadır.

Karnın Alt Bölümünde Şiddetli Kasılmanın Tedavisi

Karnın alt bölümünde meydana gelen şiddetli kasılmalar ve ağrılar kısa süre önce başladı ve şiddetli şekilde artarak ilerliyor ise bu durum apandisitten kaynaklanabilir ve hızlı bir şekilde cerrahi müdahale gerektirmektedir. Cerrahi müdahale ile apandisit kişinin vücudunu zehirlemeden olduğu yerden alınır.

Kasılmalar uzun vadedir devam ediyor ise iltihabi bir durumdan ya da tümörden kaynaklanabilir. Tümör kaynaklı olgularda hızlı bir şekilde biyopsi yapılması ve bu sonuca göre tedavi yönteminin belirlenmesi gerekmektedir.

İltihabi rahatsızlıklar genellikle kullanılan geniş spekturumlu antibiyotikler ile hızlı bir şekilde tedavi edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ