Beyaz Gömlekten Fondoten Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz Gömlekten Fondoten Lekesi Nasıl Çıkar?

Kadınların en büyük sıkıntılarından bir tanesi de makyajlıyken kıyafet giymesi ya da yeni kıyafetlerin denenmesidir. Bu esnada makyajın çıkarak kıyafetlerde leke yapması çok sık karşılaşılan bir sorundur. Özellikle açık renk kıyafetlerde fondotenden kaynaklı leke oluşumu ne yazık ki sık sık gözlenen bir durumdur.

Beyaz gömlekte oluşan fondoten lekesini çıkarmak çoğu zaman imkansız bir hal almaktadır. Ancak doğru şekilde uygulanacak işlemler ile beyaz gömlekte oluşan fondoten lekeleri çıkarılabilir. Beyaz gömlekte oluşan fondoten lekesini çıkarmak için aşağıda çeşitli yöntemler ve dikkat edilmesi gereken metotlar anlatılmaktadır. Bu yöntemleri dikkatlice uygulayarak fondoten lekesinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Aşağıda anlatılan yöntemlerden hangisini tercih edecekseniz öncelikli olarak gömleğinizin kumaş yapısına karar veriniz. Aksi takdirde gömleğinizin dokusuna zarar verebilirsiniz.

1-)Kuru Temizleme Spreyi

kuru temizleme spreyi

Bu yöntem hem pratik olması hem de kısa zamanda gerçekleştirilebiliyor olması ile sık sık tercih edilmektedir. Bu yöntem aynı zamanda yıkama işlemi çok sık gerçekleştirilemeyen ipek ve şifon gömleklerde kullanılmaktadır.

Bu yöntemde yapmanız gereken kuru temizleme spreyini lekeli bölgeye sıkmak ve yumuşak bir fırça ile lekeli bölgeyi fırçalamak. Burada yumuşak bir diş fırçası da kullanabilirsiniz. Fondoten lekesinin yoğun ve çok miktarlarda olduğu durumlarda işlemi birden fazla kez uygulamanız gerekli olabilir.

2-)Beyaz Sirke Kullanın

beyaz-sirke-kullanin

Yıkama işlemi problem olmayan kumaşlardan yapılmış olan gömleklerde oluşan fondoten lekesini çıkarmak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bu yöntemde yapmanız gereken bir miktar beyaz sirke ve ılık suyu karıştırınız. Bu karışımı direkt olarak lekeli bölgeye dökünüz ya da bu karışım ile lekeli bölgeyi siliniz. Bir süre bekleme işleminin ardından gömleği yıkama koşullarına uygun olarak ister çamaşır makinesinde isterseniz de elde yıkayınız.

Beyaz sirkeli su içerisinde bekletme işlemi fondoten lekesinin yoğunluğuna ve lekenin zorluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

3-)Sabun Kullanın

sabun-kullanin

Özellikle süet ve deri beyaz gömleklerde oluşan fondoten lekesini çıkarmak için sabunlu su kullanabilirsiniz. Burada kıyafetinize zarar vermemek için kullandığınız sabunun doğal sabunlardan olmasına dikkat ediniz. Bu yöntemde sabun ile ıslatmış olduğunuz pamuklu bez ile fondoten lekesi olan bölgeyi siliniz.

Silme işlemi fondotenin yoğunluğuna bağlı olarak birden fazla kez gerçekleştirilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ