Bir Erkeğin Sevgilisi Varken Neden Başka Kızla İlgilenir?

Bir Erkeğin Sevgilisi Varken Neden Başka Kızla İlgilenir?

Bir erkeğin sevgilisi varken başka bir kızla ilgilenmesinin altında birçok neden yatabilir. İlişkisi iyi gitmiyordur ve arayışa geçmiştir ya da çok iyi gidiyordur ve sıkılmıştır, fiziksel görüntüye önem veriyor olabilir, gerçekten hoşlanmış olabilir yani birden fazla neden olabilir dediğimiz gibi ama genel olarak baktığımızda oldukça kalp kırıcı bir tavır olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsınız diyerek hemen konuya giriyoruz! 🙁

Bir Erkek Sevgilisi Varken Neden Başka Kızla İlgilenir?

Bunu birçok erkek çekinmeden dile getirebildiği için biz de onların bu rahatlığına istinaden söyleyebiliyoruz ki erkekler basit yaratıklardır. Çoğu zaman yaptıkları hareketlerin altında bir neden olmaz, iç güdüleri onu yapmasını istemiştir ve yapar. Yani yukarıda bir sürü neden sıraladık ama o nedenlerin hiçbiri olmayabilir hatta dediğimiz gibi bir neden de olmayabilir.

Kadınlar ve erkekleri ayıran temel özelliklerden biri de bu diyebiliriz. Çünkü kadınlar daha detaylı ve karışık düşünce biçimine sahiptir hatta yalnızca kadınların anlayabileceği kendilerine özgü dilleri olduğunu bile söyleyebiliriz. Aslında yaptıkları her hareketin nedeni olmasa bile hemen bir neden oluşturabilir ve buna inanabilirler. Fakat erkekler de bu tam tersi. Bu yüzden bazı durumlarda ne kadınlar erkekleri ne de erkekler kadınları anlayamıyor. Örneğin bir kadın 7 yıl birlikte yaşadığı bir adamla evlenmeyi düşünürken ve ondan bu yönde bir adım beklerken, erkek o esnada zaten evli gibi yaşıyoruz deyip bu konuda ciddi bir adım atmaktan kaçınabiliyor. Sonuçta iki fikirde neredeyse aynı şey aslında ama bir o kadar da uçurum değil mi?

Gelelim asıl konumuza, insanların çoğunun hiç tanımadığı kişilere ön yargılı olmasının sebebi aslında fiziksel görünüme önem vermesidir. Ve erkeklerin bu konuda kendilerini biraz daha ortaya koyduğu gerçeğini geçemeyiz. 😊 Bir şekilde hayatında biri olsun ya da olmasın güzel bir varlığa karşı ilgili olabiliyorlar. Fakat en nihayetinde bu ilginin sebebi aslında kız arkadaşına karşı ilgisinin azalmasından kaynaklanıyor. Bazı ciddi ilişkilerde de benzer durumlar yaşanabiliyor. Örneğin erkek, uzun ilişkisinde sevgisinden, alışkanlığından veya ilişkinin ciddi olmasından dolayı ayrılmaktan çekinebilir ve sadece ufak kaçamaklar yapmak istediği için başka bir kadınla ilgilenebilir. Bir sonraki adım ise bu durumda kesinlikle kadının davranışı ile ilgilidir.

Sevgilimin İlgisini Tekrar Nasıl Çekebilirim?

Uzun ilişkilerde veya aniden başlayan ilişkilerde yaşanan problemlerden biri de ilginin başka bir yöne kayması. Sadece başka bir erkek veya başka bir kadın değil, daha sık sosyal ortamlarda bulunmak (arkadaşlarla sık toplantılar gibi), hobilere daha sık vakit ayırmak veya daha sık yalnız kalmak istemek de aslında bir tarafın ilgisini kaybettiği anlamına gelir. Bu ilgiyi kazanmak için aslında birkaç yöntem var ve öncelikle en riskli olanından bahsetmek istiyoruz;

  • Sosyal ortamınızla daha fazla vakit geçirin. Yani sevgiliniz bütün ilginin onda olmasından dolayı bunalmış olabilir ve bu yüzden sizi biraz daha geri planda tutmaya çalışıyor olabilir. Sonuçta herkesin kendine ait bir hayatı var değil mi? Siz de onsuz olmaya ve ilginizi başka yönlere çekmeye çalışmalısınız.
  • Sevgilinize sürprizler yapın. Romantik bir yemek, konser bileti veya tiyatro bileti hediye edin. Birlikte normalde nasıl vakit geçiriyorsanız boş verin ve daha farklı aktivitelere yönelin.
  • Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorsanız veya işten, okuldan dolayı sık sık görüşemiyorsanız baş başa vakit geçirebileceğiniz kaçamaklar yapabilirsiniz. Böylece size karşı ilgisizliğinin neyden kaynaklandığını çok daha rahat analiz edebilirsiniz. Maalesef bu gibi durumlar geçici bir süreç olabildiği gibi ayrılığın habercisi de olabiliyor.
  • Sevgilinizin ilgisini görünümünüzü değiştirerek de çekebilirsiniz. Örneğin saçınızı boyatabilir, kestirebilirsiniz, daha şık ve alımlı giyinmeye özen gösterebilirsiniz, daha bakımlı olabilirsiniz. Özellikle kendinize güvenmenizi öneriyoruz. Kendine güveni olan bireyler her zaman dikkat çeker unutmayın. 😊
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ